szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lendületesen növekszik a tisztán hazai érdekeltségű és egymillárd forint éves árbevétellel rendelkező cégek száma Magyarországon.

Már több mint 10 ezer olyan cég van bejegyezve Magyarországon, amelynek az éves nettó árbevétele meghaladja az 1 millárd forintot – derül ki az Opten cikkéből.

2011-ben még csak 6500 ilyen cég volt az országban.

Az Opten összesítése szerint a dinamikus növekedés nagyon nagy részben a tisztán hazai érdekeltségű milliárdos cégek megjelenésének köszönhető. Míg ugyanis a külföldi érdekeltségű nagyvállalatok száma évről évre stagnál, vagy alig emelkedik, addig a hazai érdekeltségű cégek száma egyre gyorsuló sebességgel növekszik – írták.

Jelenleg mintegy 7 ezer hazai érdekeltségű olyan vállalkozás található Magyarországon, amelynek minden tulajdonosa és minden végső tulajdonosa magyarországi című magánszemélyekhez és intézményekhez köthető.

Az Opten szerint a külföldi érdekeltségű cégek tulajdonosi körénél is jelentős átrendeződés látszik.

Az érdekeltségi toplistát ugyanis bár továbbra is Németország vezeti, a 2011-es adatokhoz képest 27,8 százalékkal csökkent a számuk. Az Egyesült Államokhoz köthető cégek száma is meredeken esett. Az Olaszországhoz és Nagy-Britanniához köthető cégek száma viszont emelkedik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

Übermodern lesz az új Mercedes S-osztály utastere

Übermodern lesz az új Mercedes S-osztály utastere

Bikát áruló dílert fogtak a rendőrök, két halálesethez is köze lehet az ügynek

Bikát áruló dílert fogtak a rendőrök, két halálesethez is köze lehet az ügynek