szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

És vélhetően jóvá is hagyják.

Draskovics Tibort, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának elnökét, volt minisztert a Klubrádió kérdezte a Lánchíd ügyéről. A híd körül a Fidesz és a kormány szerint csak a szerencsétlenkedés megy, Draskovics azonban úgy látja, ez nem igaz, a tények mást mutatnak.

A volt miniszter szerint a Tarlós István vezette főváros jóváhagyott ugyan egy közbeszerzési kiírást, de akkor a rendelkezésre álló összeg kétszereséért vállalták volna el a kivitelezők a Lánchíd felújítását. A BKK most januárban mondta ki, hogy ezek a feltételek nem elfogadhatóak, de így gondolta az előző vezetés is, egyszerűen túl drága volt.

Draskovics a műsorban önmagának tette fel a kérdést, hogy: mit lehet ilyenkor tenni? Meg lehet próbálni újra kiírni ugyanazt a tendert, hátha valami csoda folytán lejjebb mennek az árak, ő azonban ennek nem híve. A másik megoldás, hogy alaposan átgondolják, mi legyen a kiírás műszaki tartalma, azért, hogy minden, ami fontos a Lánchíd tartós, jó színvonalú megőrzéséhez, megvalósuljon, de semmi olyan ne, amire viszont nincs fedezet. Ez utóbbi elképzelésben nincs benne a Váralagút és a 2-es villamos megállójának felújítása.

A BKK igazgatótanácsának elnöke a műsorban elmondta:

annyira az utolsó simításoknál tartanak, hogy a közlekedési cég igazgatósága a jövő héten tárgyalja, és szerinte jóvá is hagyja a közbeszerzési kiírás tervezetét. Ha a jóváhagyás megvan, akkor már csak a jogi procedúra van hátra.

Kiderült az is, hogy mivel nagy értékű, nemzetközi közbeszerzésről van szó, meg kell jelentetni az Európai Unió közbeszerzésekkel foglalkozó kiadványában. Ennek van némi átfutási ideje, de a döntés után néhány napon, legfeljebb egy héten belül megjelenik a kiírás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Bizottság vizsgálja a BKK-hiányt okozó e-jegyrendszert

Karácsony: Bizottság vizsgálja a BKK-hiányt okozó e-jegyrendszert

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj

Így juthat Brüsszel segítségével ötmillió adag koronavírus-vakcinához Magyarország

Így juthat Brüsszel segítségével ötmillió adag koronavírus-vakcinához Magyarország