szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eredetileg pincesor épült volna a területen, erről ígéret is született. De a telket májusban értékesítették.

Badacsonytomaj alpolgármestere, Hartai Béla 2017-ben jutányos áron, 35 millió forintért jutott hozzá egy 4200 négyzetméteres és kiváló helyen fekvő telekhez. A 24.hu szerint a területet az adásvételi szerződésben rögzítettek alapján „turisztikai hasznosítás (fejlesztés) céljára” kapta meg Hartai, a dokumentumban pedig az is szerepelt, hogy

a vevő kötelezettséget vállal arra, hogy az ingatlanon öt éven belül fejlesztést valósít meg.

Amennyiben erre nem kerül sor, az önkormányzat felár nélkül visszaveheti a telket. Ezt a garanciát a tulajdoni lapra is felvezették az érintettek.

Hartai Béla – még vállalkozóként – azt ígérte, hogy 2022-ig pincesort épít a területre. Az ügy egyik érdekessége, hogy a telekhez Hartai az őszi önkormányzati választás előtt jutott hozzá, vagyis amikor még nem volt alpolgármester.

Csakhogy a pincesorból mostanáig sem lett semmi, Hartai viszont idén tavasszal – amikor már több mint fél éve alpolgármester volt a településen – a vállalás ellenére eladta a területet egy építőcég tulajdonosának, pontosabban annak egy nagyobb részét.

A 24.hu kereste a település polgármesterét, és magát Hartait is, de egyikük sem reagált. A területet megvásárló építési vállalkozó szintén hallgatott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Esélytelen, hogy megtérüljön a hajdúnánási MotoGP-pályára szánt 65 milliárd

Esélytelen, hogy megtérüljön a hajdúnánási MotoGP-pályára szánt 65 milliárd

Elhalasztják a szeptemberre tervezett POSZT-ot is a koronavírus miatt

Elhalasztják a szeptemberre tervezett POSZT-ot is a koronavírus miatt

„Nem innen indulna Tenerifére járat” – vidéki repterek fejlesztéséért bolondul a kormány

„Nem innen indulna Tenerifére járat” – vidéki repterek fejlesztéséért bolondul a kormány