szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vállalatbirodalom védelme és a családot érő fenyegetések miatt dönthetett úgy Mészáros Lőrinc, hogy saját biztonsági céget alapít. A HVG forrásai szerint a cég intenzíven toboroz.

Egy egykori nyomozó, Hampó Norbert lett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group magánbiztonsági leányvállalatának, a Talentis Protect Zrt.-nek a vezérigazgatója – olvasható az e heti HVG-ben. A magyar magánbiztonsági piac nem túl nagy, a fontos szereplők közül mindenki ismer mindenkit, ezért is meglepő, hogy a piacon tevékenykedő forrásaink sem sokat tudtak róla, inkább csak epizódszereplőként írták le. A médiába azért így is bekerült: ő nyugtatta a közvéleményt a visontai környezetszennyezés idején, hogy a kiszivárgott anyag senkire nem veszélyes.

A biztonsági piacot ismerők szerint nem biztos, hogy Mészáros racionálisan döntött, amikor saját biztonsági céget alapított ahelyett, hogy egy meglévő profi vállalatra bízott volna munkát.

A családot közelebbről ismerő forrásaink szerint leginkább azért akarnak Mészárosék saját biztonsági céget, mert féltik a testi épségüket. Úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket, de az természetesen kérdéses, hogy ezek mennyire komolyak.

De a Talentis Protect – amely információink szerint intenzív toborzásba kezdett, magas fizetési ígéretekkel – arra is alkalmas lehet, hogy a Mészárosék érdekeltségébe tartozó cégek védelmét ellássa és megakadályozza a belső visszaéléseket. Ami azért is fontos lehet, mert forrásaink szerint "ereszt a birodalom".

Részletek az e heti HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség