szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cég nem panaszkodhatott az ünnepi eredményeire.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

1,5 milliárd karácsonyi ajándék és háztartási cikk kiszállítása pár nap alatt úgy sikerült, hogy az Amazon saját vírusprotokollt alkalmazott – nyilatkozta a világkereskedelemért felelős vezérigazgató.

Jeff Wilke azt is elmondta, hogy a cég, amelynek korábban sok munkaügyi vitája volt, 2,5 milliárd dolláros bónuszt osztogatott az év végén. Korábban ugyanis az Amazon sok alkalmazottja sérelmezte, hogy a kiszállítás során óriási a fertőzésveszély: emiatt még sztrájkok is voltak az USA-ban, éppúgy mint Európában. Erre találták ki a sajátosan az Amazon vírusprotokollt, amely jelentős mértékben csökkenti a fertőzés veszélyét a kiszállítás során.

Az európai kereskedők meg szeretnék állítani az Amazont

Az USA-ban az Amazon piaci részesedése immár meghaladja a 40 százalékot, és Európában is rohamtempóban száguldanak, mert a koronavírus miatt jelentősen megnőtt az igény a házhoz szállítás iránt – állapítja meg a Le Figaro rámutatva, hogy nem véletlenül lett Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere.

Csakhogy a nagy kérdés az: mi lesz így a hagyományos kereskedelemmel? A pandémia sok cég számára komoly kihívást jelent, mert a vásárlók elmaradása profit helyett inkább csak veszteségeket eredményez. Párizsban különösen megérzik a pénzes külföldi turisták hiányát, hiszen ők jelentették a legjobb vásárlókat a luxus fellegvárában, ahol a legtöbb helyen már kínaiul is folyékonyan beszélő eladók fogadták a vastag pénztárcájú klienseket.

A kereskedők éppen ezért Emmanuel Macron elnököt, illetve az Európai Uniót ösztönzik arra, hogy korlátozza az Amazont, amely szerintük az európai piacokat éppúgy letarolhatja, mint az amerikait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy negyed magyarországnyi terület pusztult el tavaly az Amazonas erdőiben

Egy negyed magyarországnyi terület pusztult el tavaly az Amazonas erdőiben

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz