Katonaszakácsok főznek ezután Orbánékra

Már nem a Gundel biztosítja a Karmelita-menzát, a megkötött, egyébként többéves szerződést ugyanis közös megegyezéssel felbontották. Az új partner a Magyar Honvédség.

  • hvg.hu hvg.hu
Katonaszakácsok főznek ezután Orbánékra

A Karmelita kolostor menzáját 2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti – közölte az Index-szel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Karmelita menzáját eddig a Gundel étterem biztosította, amely 2019-ben 5+5 évre szóló szerződést írt alá. Ezt azonban nem töltik ki, az ügyletnek közös megegyezéssel vége szakadt.

A lapnak küldött tájékoztatásban arról nem esik szó, hogy a honvédség által biztosított menza csak ideiglenes jellegű vagy hosszabb távú együttműködésről van szó. A portál úgy tudja: a Karmelita étkeztetésben ideiglenesen a Sándor-palota is besegít.

A Szurmay katonaszakácsi között mesterszakácsok és mestercukrászok is vannak. A magyar katonaszakács-válogatott tagjai tavaly ezüst- és bronzéremmel tértek haza a németországi Stuttgartban februárban megrendezett 25. Szakácsolimpiáról – írta az Index.

A Gundel megbízásról korábban a hvg.hu is részletesen írt, azt is megemlítve, hogy a nyertest tenderen keresztül választották ki. Az ügy nagy sajtóvisszhangot váltott ki, a kormány pedig hevesen magyarázta, hogy nem luxusétterem ételeit fogyasztják majd, a Karmelitába egy egyszerű menza kerül. Az akció azonban nem sikerült túl jól, mert a menüsor alapján a Gundel már szinte hihetetlenül olcsó adta az ételeket.

A Gundel étteremnél egyébként épp üzemeltetőváltás zajlik.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Drámaian nő a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. Lépni kell! Nem csak a józan üzleti megfontolás, hanem a jogszabályoknak való megfelelés érdekében is.

Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Ketogén, 90 napos, mikrobiom- és kortizolcsökkentő: a divatdiéták akár be is válhatnak, de legalább egy baj biztosan van velük. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő módszert? Mennyi időt adjunk magunknak, ha a testsúlyunk 5-10 százalékát akarjuk leadni? Miért tartják még mindig a mediterrán típusú étrendeket a legjobbnak? Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke válaszolt.