szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróságon dőlhet el a strandkerítés ügye. Az üzemeltető szerint minden jogszerűen történik.

Velence legnagyobb, eddig szabadstrandként működő partszakaszára kerítést kezdett építeni strand üzemeltetője, a Gomi Kft., amit nem néz jó szemmel a település önkormányzata, a polgármester kifejezetten megtiltotta – írja a Telex. A Gomi tervei szerint csak a Velencére máshonnan strandolni járóknak tenné fizetőssé a belépést, de a lakosság aggódik a part miatt.

A cikk szerint helyi lakcímkártyával lehetne bemenni ingyenesen, a máshonnan érkezőknek pedig egy, a büfékben levásárolható kupont kellene megvenniük a belépéshez. Este 10-től reggel 9-ig egyáltalán nem lehetne benn tartózkodni. A cég szerint ezzel egyebek mellett kezelni lehetne a nyári tumultust is.

Az önkormányzat úgy értelmezi az üzemeltetési szerződést, hogy tilos volna kerítést építeni, mivel csak a szabadstrand fenntartásával van megbízva a Gomi Kft. A cég viszont úgy véli, mivel nem a teljes partot, csak annak egy részét keríti le, nincs jogi probléma a megoldással. A Telex azt írja, évek óta rossz a viszony az önkormányzat és az üzemeltető cég között.

A lap szerint a véleményt nyilvánító velenceiek többsége utálja a kerítés ötletét, és azt szeretnék, ha a strandjuk megmaradna szabadstrandnak.

Az önkormányzat utolsó posztja szerint minden jogszerű eszközzel fel fognak lépni a tópart egyoldalú lezárása ellen, jelenleg úgy néz ki, hogy bíróság előtt fog eldőlni a kérdés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!