szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételen arról beszélt egy vezető, hogy azokat kell kirúgni, akik sokat betegeskednek, vagy nem akarnak a szabadnapjukon dolgozni.

Távozik a Wizz Airtől a “Head of Flight Operations” pozíciót betöltő Darwin Triggs, a pilóták kvázi főnöke, amit egy céges körlevélben jelentettek be a dolgozóknak. A 444.hu cikke szerint a levélben azt írták, a vezető eltávolítása kapcsolatban van a Covid miatti tavalyi kirúgásokkal, illetve a menedzser akkori tettei “nem álltak összhangban a vállalat alkalmazott-központú, nyitott és őszinte kommunikációs kultúrájával”.

Több lap szerint azonban a kirúgás oka egy hangfelvétel volt, ami egy tavaly áprilisban tartott online megbeszélésen készült, ahol egy vezető – a 444 szerint feltehetőleg Triggs – arról beszélt, hogy az 1000 ember kirúgásával járó leépítés részeként 250 pilótát és pilótajelöltet is el kell küldeniük. Ami igazán kínos, hogy a menedzser tippeket is adott az elbocsátásokhoz a meeting résztvevőinek, akik a cég légibázisainak vezetői voltak.

Elhangzott, hogy azokat rúgják ki, akik fejfájást okoztak a vezetőknek, sokat betegeskedtek, vagy nem akartak dolgozni a szabadnapjukon. Azokról, akiket egy holland munkaerő-közvetítő cégen keresztül alkalmaztak azonban azt mondta, hogy hozzájuk jobb nem nyúlni, mert könnyű bánni velük, bármikor elküldhetik őket:

csak 24 nap szabadságuk van és hihetetlenül olcsók.

Mivel nem tudták megállapítani, hogy ki készítette, illetve kezdte el körbeküldeni a felvételt, végül az összes bázisparancsnokot kirúgták, ami több mint húsz embert jelent. A Reutersnek a cég nem tagadta sem a felvétel létét, sem az elhangzottak hitelességét.

A 444.hu megkereste a légitársaságot, akik nem cáfolták az információikat, azt nyilatkozták "a leépítésekhez kapcsolódó belső egyeztetések során olyan mondatok is elhangzottak, amelyek nem tükrözték a belső folyamatokat, és nem voltak összeegyeztethetők a légitársaság értékeivel." Hozzátették, a repülési osztályt átszervezték, így a jobb méretezhetőségnek köszönhetően hatékonyabban fogják tudni támogatni a Covid–19 utáni időszakra várt növekedési és fejlődési terveiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!