szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új magyar adójogi előírásokkal magyarázza az Amazon, hogy átmenetileg nem lehet magyar címre rendelni tőlük.

Átmenetileg nem szállít Magyarországra az Amazon Európából – írja a Telex. Miután olvasóik közül többen is azt tapasztalták, hogy csak az amerikai Amazontól tudnak magyar címre rendelni, a lap megkérdezte a céget, mi ennek az oka. Azt válaszolták:

Való igaz, hogy átmenetileg felfüggesztettük a kiszállítást Magyarországra, amíg az Amazon igazodni tud az új magyar adójogszabályi előírásokhoz. A lehető leggyorsabban igyekszünk újra biztosítani a rendeléseket Magyarországra.

Amiről szó lehet, az a kiskereskedelmi különadó, amelyet a kormány tavaly, a koronavírus első hulláma alatt vetett ki a félmilliárd forintnál nagyobb forgalmat bonyolító cégekre. A Pénzügyminisztérium vonatkozó közleményében akkor külön kiemelte:

a külföldi online kereskedelmi multicégek (mint pl. az Amazon, a Wish, az AliExpress) sem bújhatnak ki a kereskedelmi adó megfizetésének kötelezettsége alól.

A koronavírus csak a kifogás volt arra, hogy a kormány megsarcolja a kereskedőket

A külföldi kereskedőkre is vonatkozik, szóval indul a NAV vs Amazon meccs.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!