szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Az mRNS után jöhetne az elölt vírust vagy adenovírust tartalmazó vakcina. Ez persze még csak egy felvetés.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Jól áll a Biontech vakcina engedélyezése Kínában - mondta Ugur Sahin, a BioNTech elnök-vezérigazgatója a kínai pártlapnak számító Global Timesnak. Kínában a BioNTech a sanghaji Fosun gyógyszergyártó céggel van kapcsolatban, és október óta folynak a tárgyalások, aminek a végén ha megkapják az engedélyt, akkor megkezdődik a Biontech vakcina tömeggyártása Kínában.

Hamarosan Kínában is gyárthatják a Pfizer vakcináját, többek közt helyi használatra is

De mivel a Pfizer amerikai cég, ezért a helyi média csak a német BioNTechet említi.

A Biontech vakcina kifejlesztője most azon elmélkedett a lapnak, hogy a különböző típusú oltóanyagokat, hogy lehetne a leghatékonyabban kombinálni egymással.

Sahin elmondta, hogy ez elsősorban azért lenne fontos, mert az ellenanyag idővel eltávozik a szervezetből. Ezért egy plusz oltással meg lehetne hosszabbítani annak hatását - függetlenül attól, hogy a korábbi vakcinák milyen típusúak voltak. Azaz az mRNS után is be lehetne adni az elölt vírust vagy adenovírust tartalmazó vakcinákat. Mindez persze egyelőre még csak ötlet szinten merült fel, ilyen típusú kutatásokat egyelőre nem végeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!