Tetszett a cikk?

Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszercég vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy miért látja megoldhatatlannak, hogy a vállalat koronavírus elleni oltóanyagot gyártson. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy ráfizetés lett a koronavírus elleni remdesivir gyártása, hogy sikerült megszerezni a világon egyedülálló fogamzásgátló tapaszt, és mit szólnak a külföldi befektetők ahhoz, hogy a Richter részvényeinek egy része az államtól alapítványokhoz került.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

hvg.hu: A Richter idei első negyedéves eredményeit értékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a koronavírus harmadik hulláma jobban megviselte a gyógyszeripart, mint az előző kettő. Hogyan jelentkezett ez a válság a Richternél?

Orbán Gábor: A világjárvány egészségügyi válságként indult, de mi már az elején is tudtuk, hogy a gyógyszeriparban is legfeljebb csak átmeneti lehet a járvány okozta forgalomnövekedés. Hamar ki is derült, hogy a koronavírus épp olyan teher nekünk is, mint bármely más iparágnak. Számunkra problémát okozott, hogy online csatornára terelődött az orvoslátogatás, nem voltak promóciós rendezvények, ellehetetlenültek a külföldi utazások. A kollégáink nagy része nem tudott otthonról dolgozni, de a fizikai távolságtartást nekik is biztosítani kellett. Hiába lettek kelendők a vitaminok, mi elsősorban vényköteles gyógyszereket, vérnyomáscsökkentőt, szív- és érrendszeri készítményeket gyártunk. Megéreztük azt is, hogy elmaradt az influenzaszezon. Tavaly márciusban, a Covid magyarországi megjelenésekor az emberek még felhalmozták a felső légúti betegségekre adható gyógyszereket, idén viszont épp ellenkezőleg: látványosan visszaesett irántuk a kereslet.

©

Az amerikai és az orosz piac sem teljesített úgy, ahogyan azt korábban vártuk. Amerikában lassultak a vényfelírások, Oroszország pedig nagyon megérezte a gazdasági visszaesést, ráadásul egyre inkább megjelennek versenytársként a helyi gyártók. Sokkal drágább lett a szállítmányozás is, ezért amit csak lehetett, áttettünk a légi fuvarozásból hajóra, közútra. Azt láttam, ha nem intézkedünk, sok százmillió forinttal szállhatnak el a költségek. Mára sikerült ezen úrrá lenni.

hvg.hu: Ehhez képest az adózott eredmény 40 százalékát fizetik ki osztalékként a tavalyi év után a részvényeseknek. Miért döntöttek így?

O. G.: Több oka is van ennek: a legutóbbi akvizíciónk után maradt pénz a számlánkon, és a következő akvizíciós célpont még messze van. Az igazgatóság 25 és 40 százalék közötti osztaléksávot állapított meg 2018-tól kezdődően, tavaly 35 százalékot fizettünk. Idén viszont oda tudjuk adni a maximális 40 százalékot. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a jövőben is így marad, de most van rá lehetőség.

hvg.hu: A világon egyedülálló a Johnson & Johnson egyik leányvállalatának fogamzásgátló tapasza, amit a Richternek sikerült megszereznie. Hogyan?

O. G.: Több mint egy év kellett hozzá. Ha nincs a Covid, valószínűleg fél év alatt lezártuk volna az üzletet, ami fontos hozzájárulás ahhoz, hogy az évtized végére a Richter Európában, beleértve a posztszovjet térséget is, piacvezető lehessen a nőgyógyászatban. Nem vagyunk már ettől messze, egyedül a Bayer jár előttünk. Ahhoz, hogy megelőzzük, a fogamzásgátlóktól, a meddőségi és a nőgyógyászati fertőzések kezelésén át a hormonpótlásig a teljes terápiás kínálatot le kell tudnunk fedni. Ebben a törekvésben egy fontos eredmény a fogamzásgátló tapasz megszerzése.

hvg.hu: Mik a tervek a koronavírus ellen használt remdesivirrel?

O. G.: Nem akarunk már foglalkozni vele, hiszen az államnak nincs igénye rá. Amíg a készítmény eredeti gyártója, az amerikai Gilead gyógyszeripari vállalat nem tudott eleget gyártani, a Richter felvállalta, hogy a rendkívüli állapotban beszáll a fejlesztésbe és a gyártásba. De május elején már az ezt lehetővé tevő kényszerengedélyünk is lejárt.

©

hvg.hu: Arról nem volt szó, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön?

O. G.: Nem. Fel sem merült.

hvg.hu: Akkor mi volt ebben az üzlet, ha volt egyáltalán?

O. G.: Üzlet ebben nem volt. Sőt! Éppen most számolgatjuk, hogy mennyibe is került nekünk: bő 1 milliárd forintba, amiből pályázatokon keresztül az Innovációs és Technológiai Minisztérium eddig 700 milliót állt.

hvg.hu: Tavaly októberben azt mondta, hogy a gyógyszergyárnál több olyan kutatás-fejlesztési téma is fut, amelyek célja a koronavírusos betegek gyógyítását szolgáló terápia kifejlesztése. Hogy állnak ezekkel?

O. G.: Az Egyesült Államokban bejegyzett INOVIO-val tavaly áprilisban kötöttünk megállapodást DNS-alapú oltóanyag gyártására. A munkát a debreceni gyárunkban elvégeztük, a vakcina most klinikai szakaszban van, vizsgálják, hogy forgalomba kerülhet-e.

A Richter tagja annak a konzorciumnak is, amely a japán favipiravir hatóanyag magyarországi fejlesztését tűzte ki célul. Itt az üzemesítés megoldását vállaltuk. Mivel ellátási probléma a favipiravir esetében nem adódott, semmi sem indokolta, hogy a munkából mást is vállaljunk.

Belekezdtünk egy biotechnológiai úton előállított bioszimiláris tocilizumab nevű hatóanyag fejlesztésébe is. Az eredeti készítmény szabadalma 2024-ben fog lejárni. Ezért vágtunk bele a munkába, és hamarosan a klinikai vizsgálata kezdődik a mi készítményünknek. Fázis 1 és Fázis 3 klinikai szakaszokban kell tudnunk bizonyítani a biztonságosságát és a hatásosságát. A készítményről közben kiderült, hogy képes enyhíteni a koronavírusos betegeket gyakran sújtó citokinvihart, tehát elkezdték használni a Covid-betegek kezelésére is.

Ha holnap kitalálnák, hogy tocilizumabot kellene adni minden Covid-betegnek, a Richter technikailag képes lenne az ellátást biztosítani.

De egyelőre úgy számolunk, hogy 2025 után Japánban és Európában 50–100 millió eurós forgalmat hozhat majd nekünk.

©

És végül a Richter tagja annak a konzorciumnak is, amely eredeti biotechnológiai gyógyszerfejlesztés keretében keres terápiás megoldást a Covid kezelésére. Ebben a körben gyártottunk egy ACE2 fúziós fehérjét, amely képes lesz semlegesíteni a vírust azáltal, hogy a vírus a gyógyszerfehérjére köt, és nem az emberi sejtre. A munka preklinikai szakaszban van, ami azt jelenti, hogy a fehérje emberbe még nem került. In vitro viszont nagyon ígéretesek az eredmények. Úgy hisszük, hogy ez a megoldás később más vírusokra is épp olyan jó lehet, mint a Covidra, de utóbbit nem ez fogja meggyógyítani, nem is tartunk még ott a folyamatban.

hvg.hu: A pandémiának köszönhetően több pénz jut most kutatás-fejlesztésre, mint korábban?

O. G.: Még mindig igaz az, hogy lehetne még több olyan K+F pályázat, amely „testre szabott”, és amelyet egy Richter méretű nagyvállalat ki tud használni. Sok egyeztetés volt már arról, milyenek legyenek a pályázati feltételek, hogy egy gyógyszeripari nagyvállalat érdemben indulni tudjon. Mi nem tudunk például olyan piacra lépési garanciát vállalni, mint egy informatikai cég, mert nálunk egy termékről még a bevezetése előtt is kiderülhet, hogy mégsem megbízható. A megtérülési idő is hosszabb egy gyógyszernél, mint egy szoftver bevezetésénél. Azt az államnak is látnia kell, hogy akkor tudunk érdemben indulni egy pályázaton, ha a kiírási feltételekben mindezt figyelembe veszik. Van olyan kérésünk, ami már értő fülekre talált, érezhető némi változás, de lehetne még ennél is jobb.

hvg.hu: A Richter részvényeinek egy része az államtól alapítványokhoz került: 10–10 százalékot birtokol a Tihanyi Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem mögött álló alapítvány, augusztus 1-től pedig 5 százalék a Semmelweis Egyetem fenntartó alapítványához kerül. Mit jelent ez a cég életében?

O. G.: Közvetlen következménye ennek a cég működésében nincs. Azzal, hogy a részvények állami tulajdonból alapítványiba kerültek, a forgalomképességük valamelyest korlátozódott. A törvény ugyanis úgy szól, hogy ha az alapítványok eladnák a papírokat, előbb az államnak, aztán a Richternek kell megvásárlásra kínálni. A mi szempontunkból ez jó, mert garanciát ad arra, hogy a tulajdonosi körben nem kerülhet többségbe külföldi szakmai befektető. Egy esetleges ellenséges felvásárlás szempontjából nem azt mondom, hogy ez az ideális helyzet, de elfogadható védelmet jelent a hazai stratégiai irányítás megőrzése szempontjából. Ha ezek a részvények a piacra kerülhetnének, egy nagyobb gyógyszeripari vállalatnak esélye lenne felvásárolni a Richtert, és abban a pillanatban megszüntetni a kutatás-fejlesztést, leépíteni a gyártást. Ez itt, a régióban is lejátszódott már a szemünk előtt, tudjuk, mivel jár egy ilyen ellenséges felvásárlásban gondolkodó befektető feltűnése.

hvg.hu: A részvényesek 67 százaléka külföldi, ők mit szólnak ehhez?

©

O. G.: Ahhoz, hogy a magyar állam mit csinál a részvényeivel, ők nem szólnak semmit. Néha rákérdeznek, hogy a cég működésére ez hogyan hat. De inkább az osztalékban érdekeltek, abban, hogy azt megkapják.

hvg.hu: Ön és Bogsch Erik, a Richter korábbi vezérigazgatója, jelenlegi operatív elnöke is többször egyértelművé tette, hogy a Richterben nem szeretnének koronavírus elleni vakcinát fejleszteni. Miért?

O. G.: Évente milliárdokat költünk arra, hogy egyetlen vírus se juthasson be a gyárba. Ha ezen változtatnánk, a működésünk lehetetlenülne el. A teljes üzleti stratégiát újra kellene gondolni, hogy a dolgozókat és a készítményeket is megóvjuk a vírustól. Ezt nem tudnánk megoldani olyan távon, amin a vakcinákra ma szükség van.

hvg.hu: És arról mit gondol, hogy Debrecenben épül vakcinagyár? Szüksége van Magyarországnak egy saját vakcinagyárra?

O. G.: A Richterben problémaként felmerülne, az egy önálló létesítményben szóba sem kerül. Ott nincs esély keresztszennyezésre, és speciális szabályokkal a személyzetet is meg tudják védeni a fertőzéstől. Azt viszont, hogy mire ez a gyár kész lesz, szükség lesz-e még nagy mennyiségben vakcinára, nem tudom megmondani.

hvg.hu: Milyen év lehet az idei a Richter számára, és befolyásolhatja-e a várakozásokat a vírusnak egy esetleges negyedik hulláma?

O. G.: Igen, befolyásolhatja. Az alapforgatókönyvünkben nincs negyedik hullám, és nem szállhat el nagyon a forint, a rubel és a dollár árfolyama. Ha ezek bekövetkeznek, nem tudjuk tartani az idei évre tervezett 5 százalék körüli árbevétel-növekedést.

Idén két terméket tervezünk bevezetni, egyet év közepén, egy másikat év végén. Két innovatív készítményről van szó, és mindkettő vezető termék lehet a Richter nőgyógyászati portfólióján belül. Az egyik egy negyedik generációs fogamzásgátló, természetes ösztrogénnal. Júniusban jelenne meg Németországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Olaszországban.

A másik egy méhmióma elleni készítmény. Miután a korábban erre a célra fejlesztett gyógyszerünk alkalmazási lehetősége leszűkült, év végén előállunk egy másikkal. Egy olyan szerről lesz szó, amelyik alkalmas arra, hogy a fertilitást befolyásoló és vérzést okozó méhmiómával járó, életminőséget negatív módon befolyásoló tüneteket jelentősen javítsa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Gazdaság

A kormány nem kér több Pfizert, de magánúton lehet majd venni?

Sokan megijedtek, amikor kiderült, hogy a magyar kormány nem vesz részt a következő uniós Pfizer-beszerzésben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az országban egyik pillanatról a másikra el fog fogyni a nyugati vakcina. A kormány azzal számol, hogy jövőre már magyar oltóanyaggal védekezhetünk a koronavírus ellen, de piaci szereplők szerint a többlet miatt egy idő után akár magánúton is szerezhetünk majd vakcinát. Sőt, a kormány még meg is gondolhatja magát: Brüsszelben sincs minden kőbe vésve.