Francia filmek vannak műsoron egész éjjel Debrecenben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Franciaország, Luxemburg és Belgium francia alkotóinak legfrissebb filmjeit vetítik csütörtök estétől péntek reggelig a hagyományos Frankofón Filméjszakán Debrecenben, az Apolló Moziban.

Olivier Dubert, az Alliance Francaise Debreceni Kulturális Egyesület igazgatója elmondta, hogy a filméjszaka évtizedek óta színesíti a város kulturális palettáját, így az számukra kiemelt esemény. Októberben különösen sok program van, idén francia filmes hetet is rendeznek középiskolásoknak – tette hozzá.

Cs. Tóth János, az Apolló Mozit üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője szerint a filmszínház az "angolszász filmáradat" ellen küzdő francia- és európai filmművészet egyik helyi bástyája. Ezt a profilt megtartják és a legfrissebb francia filmeket ezután is bemutatják a debreceni közönségnek – ígérte.

A programot csütörtök este nyolc órakor a Nem beszélek zöldségeket című film nyitja, amelyet a Diamand 13, a Gyermekeim apja, az Első Napunk és a Menedék követ. A Frankofón Filméjszaka "arca" idén Adamo Coulibaly, a Debrecen futballcsapatának francia csatára.