Budapesten bújt Maigret felügyelő szerepébe Mr. Bean – előzetes

Budapesten bújt Maigret felügyelő szerepébe Mr. Bean – előzetes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rowan Atkinson két tévéfilmben is eljátssza Georges Simenon híres karakterét – a filmeket tavaly Magyarországon forgatták.

Budapest és Szentendre szolgált a Párizsban játszódó, kétrészes új Maigret-sorozat forgatási helyszínéül. A felügyelő bőrébe bújó főszereplő, Rowan Atkinson korábban elárulta, hogy először járt Magyarországon, a Blikk információi szerint pedig nem szállodában, hanem Andy Vajna házában lakott a forgatás alatt.

Georges Simenon népszerű karaktere, Jules Maigret történetét már a harmincas évektől fogva újra és újra feldolgozzák, legelőször Jean Renoir nyúlt hozzá, de később olyan színészek előadásában is megjelent a detektív a mozivásznon, mint Charles Laughton, Jean Gabin, Richard Harris vagy Michael Gambon.

©

Az új adaptáció két filmet ölel fel, amit a Maigret csapdát állít, valamint a Maigret és a kicsi Albert című történetekből készített az ITV brit kereskedelmi csatorna.

Rowan Atkinson, aki nagy rajongója a Maigret-könyveknek, 2002 óta csak három karaktert alakított tévében és moziban: Mr. Beant, Johhny Englisht és Az eltakarítónőben játszott Walter Goodfellowt.

A Maigret csapdát állít március 28-án kerül adásba az ITV-n.

Hozzászólások