szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2018-as választási kampányra megújulhat a Millenáris.

Gondozatlan sétányok, elhanyagolt zöldfelületek, kereskedelmi rendezvények sokasága – ez jellemzi ma a Fidesz egykori szimbolikus helyszínét, a Millenárist. Valószínűleg már nem sokáig.

Az alagút végén akkor jelent meg a fény, amikor 2014-ben a Millenáris E csarnokában lévő Teátrumot jelölték ki a Nemzeti Táncszínház új helyének, mert ez utóbbi várbeli otthonát a Miniszterelnökség új rezidenciájának szemelte ki a kormány. Az átalakításnak azonnal neki is láttak, szép erkély is került rá, ám a munkálatok elhúzódtak. Jelenlegi állás szerint az építkezés legkorábban jövőre folytatódhat.

A kormány két évvel ezelőtt döntött arról, hogy 2,6 milliárd forintot szán a Millenáris E csarnokának, azaz a Teátrumnak az átalakítására, a tulajdonosi jogok pedig tavaly átkerültek a Miniszterelnökséghez. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a Millenárissal szomszédos Margit körúti telek közparkká alakítása. A munkára létrejött a ma már szintén a Miniszterelnökség által felügyelt Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft.

A 2017-ben átadni tervezett park szintén része lesz az ismét feldobni szándékozott Millenárisnak. A pontos tervekről azonban nagy a titkolózás. De hogy van a területben fantázia, az abból is látszik, hogy a jegybank alapítványai nemrég két irodaépületet is megvásároltak a környéken.

Bővebben Millenárisról az e heti HVG-ben olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára