szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétették a nekik megítélt többlettámogatás összegét.

A Facebookon tette közzé a budapesti Centrál Színház, hogy az eddigi adatok alapján úgy tűnik, számszerűleg ők bukják a legtöbbet a kultúrtao eltörlésével.

A tavalyi nettó 699 millió Ft árbevétel után a színház 550 millió Ft tao beszedésére lett volna jogosult. A nekünk megítélt többlettámogatás mindösszesen 200 millió Ft.

"Így az évi 170 000 nézővel rendelkező Centrál Színház az eddig nyilvánosságra hozott adatok alapján a megváltozott színház-támogatási rendszer legnagyobb nominális vesztese. A kialakult helyzetben – miközben a színház mindent megtesz a kiadásai csökkentéséért – csak a főváros támogatásában, a minisztérium által kiírt pályázatokban és a nézőink megértő hűségében bízhatunk" – írta a színház a közleményben.

Mindezt azután, hogy az Örkényhez csatlakozva a Katona József Színház is úgy döntött, hogy a független és befogadó színházak bizonytalan helyzetére tekintettel nem ad be pályázatot az NKA-hoz, Zalán János, a Színházművészeti Bizottság elnöke, a Pesti Magyar Színház igazgatója pedig elmagyarázta a HVG hetilapnak, miért érdemelt a színháza ötször annyi tao-pótlást, mint amennyit beszedett volna.

A budapesti Centrál Színház ezúton közli, hogy a tavalyi nettó 699 millió Ft árbevétel után a színház 550 millió Ft TAO beszedésére lett volna jogosult. A nekünk megítélt többlettámogatás mindösszesen 200 millió Ft. Így az évi 170 000 nézővel rendelkező Centrál Színház az eddig nyilvánosságra hozott adatok alapján a megváltozott színház-támogatási rendszer legnagyobb nominális vesztese. A kialakult helyzetben - miközben a színház mindent megtesz a kiadásai csökkentéséért - csak a főváros támogatásában, a minisztérium által kiírt pályázatokban és a nézőink megértő hűségében bízhatunk. a tavalyi nettó 699 millió Ft árbevétel után a színház 550 millió Ft TAO beszedésére lett volna jogosult. A nekünk megítélt többlettámogatás mindösszesen 200 millió Ft. Így az évi 170 000 nézővel rendelkező Centrál Színház az eddig nyilvánosságra hozott adatok alapján a megváltozott színház-támogatási rendszer legnagyobb nominális vesztese. A kialakult helyzetben - miközben a színház mindent megtesz a kiadásai csökkentéséért - csak a főváros támogatásában, a minisztérium által kiírt pályázatokban és a nézőink megértő hűségében bízhatunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aranyárban mért kolbász, méregdrága alma: miért kerül ennyibe az élelmiszer?

Aranyárban mért kolbász, méregdrága alma: miért kerül ennyibe az élelmiszer?

Sör-wellness is lesz az egykori Dreher-kastélyban, amit milliárdokért újítanak fel

Sör-wellness is lesz az egykori Dreher-kastélyban, amit milliárdokért újítanak fel

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás