szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy óriási jogi vita ért véget.

A rockzene történetének egyik legnagyobb jogvitája ért véget.
Az elmúlt 22 évben a The Verve című zenekar egyetlen pennyt sem kapott Bittersweet Symphony című daláért, mivel a dal jogai a Rolling Stonesnál voltak - írja a BBC.
A dal miatt hatalmas jogi vita alakult, szinte rögtön a megjelenés után, ugyanis a The Verve a Rolling Stones The Last Time című dalának szimfonikus változatát használta fel hozzá. 1997-ben Jaggerék akkori menedzsere beperelte a The Verve-öt és elérte, hogy a Bittersweet Symphony dalszerzői Mick Jagger és Keith Richards legyenek: ez azt jelenti, hogy náluk landolt minden dalból érkező bevétel.

Az elmúlt 22 évben a The Verve nevű zenekar egyetlen pennyt sem kapott Bitter Sweet Symphony című daláért, mivel a dal jogai a Rolling Stonesnál voltak – írja a BBC.

A dal miatt – szinte rögtön a megjelenés után – hatalmas jogi vita alakult ki, ugyanis a The Verve a Rolling Stones The Last Time című dalának szimfonikus változatát használta fel hozzá.

1997-ben Jaggerék akkori menedzsere beperelte a The Verve-öt, és elérte, hogy a Bitter Sweet Symphony dalszerzői hivatalosan is Mick Jagger és Keith Richards legyenek: ez azt jelenti, hogy eddig náluk landolt minden dalból érkező bevétel.

Nemrég amikor a The Verve frontembere, Richard Ashcroft Ivor Novello-díjat kapott, bejelentette, hogy Mick Jagger és Keith Richards 22 év után átadták neki a dalszerzői jogot, így mostantól Ashcroft kapja a pénzt, akárhányszor szólal meg a Bitter Sweet Symphony.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját