szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kötöttfogás Extra műsorvezetője meg sem várta az EP-választások végeredményét, bejelentette, hogy kiszáll a műsorvezetésből.

A június 14-i Kötöttfogás Extra lesz az utolsó, amelyet szerkesztő-műsorvezetőként megcsinál – jelentette be a Media1 híre szerint vasárnap este Dévényi István. A műsorvezető a Facebookon ezt írta még az EP-választások első, még nem hivatalos eredményei után:

Nem tudni még a végeredményt, és nem is várom meg, mert minek. De nagyjából látni. Szóval ahol ezzel a szutyokkal lehet etetni a népet korlátlanul, és a DK a második, ott – keresem a szavakat – maradjunk annyiban, hogy egy magamfajtának nem sok babér terem. Örülök a Momentum eredményének. Örülök annak is, hogy Európa sok helyen Európa maradt. És kiszállok. A június 14-i Kötöttfogás Extra lesz az utolsó, amit szerkesztő-műsorvezetőként megcsinálok. Írok cikkeket a Magyar Hangba. És ha lesz rá közösségi támogatás, járom tovább az országot.

Dévényi a Media1-nek azt írta, nem csak a műsor közönség előtt készülő extra változatából száll ki, de magából a normál, Kötöttfogás címet viselő műsorból is. A csapat négy alaptagból állt – Dévényi mellett Konok Péter, Csintalan Sándor és Pörzse Sándor volt még a műsorban, az nem világos, hogy ki veheti át Dévényi feladatait.

A Media1 emlékeztet rá, hogy a Kötöttfogás a Hír Tv-s kirúgások után indult. Az elbocsátások után Dévényiék közösségi adományokból indították el a Kötöttfogást, majd elkezdték a közönség előtt készülő Kötöttfogás Extrát is, amelyeket jegyértékesítésből tartanak fenn. Saját magukat kvázi szamizdat műsorként is definiálták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!