szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 200. születésnapját ünneplő spanyol múzeum ünnepi tárlatain szeretné elkerülni a szelfiző tömegeket.

Madrid legfontosabb művészeti múzeuma, az 1819-ben alapított Prado két nagyszabású kiállítással ünnepli fennállásának 200. évfordulóját. A szeptemberig megtekinthető két ünnepi tárlat egyikén Velázquez, Rembrandt és Vermeer festményeit állítják ki, a másikon pedig Fra Angelico remekműveit, többek között az olasz reneszánsz mester frissen restaurált Angyali üdvözlet című képét láthatja a közönség.

A nagy sikernek ígérkező kiállítások előtt a múzeum vezetése úgy döntött, hogy megpróbálja elkerülni a tumultuózus jeleneteket, így több intézkedéssel próbálják korlátozni a látogatók számát. A döntés értelmében szokásos 85 helyett csak 70 látogatót engednek be óránként a múzeumba, és felfüggesztik a csoportok fogadását. A vezetőség reményei szerint az intézkedésekkel elkerülhetővé válnak az egyebek mellett a párizsi Louvre-ból ismeről tömegjelenetek, a remekművek előtt tolongó és szelfiző látogatóhordák.

Mint az El País beszámol róla, az elmúlt években folyamatosan nőtt a madridi múzeum látogatóinak száma. A tavalyi évben 3,6 millió ember kereste fel a múzeumot, az idei év első felében pedig már 6 százalékkal több látogatót fogadott a múzeum, mint a tavalyi év hasonló szakaszában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Beválaszotta a parlament Gottfried Pétert a Monetáris Tanácsba

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda