szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ATV reggeli műsorában tér vissza a képernyőre Szöllősi Györgyi, aki korábban a Hír Tv olyan hírháttér-műsorainak volt az arca, mint az Elmúlt8év, a Lapzárta és a Newsroom.

A média1.hu értesülését a tévés műsorvezető és az ATV vezetősége is megerősítette. Szöllősi Györgyi október 28-tól lesz látható az ATV Start csapatában reggelente. A lapnak elmondta, hogy mindig is esténként volt képernyőn, így igazi kihívást jelent számára a reggeli műsorvezetés. "Az elején nagyon kell koncentrálnom, hogy ne »Jó estét!«-tel köszönjek a nézőknek. Ezen kívül a páros műsorvezetés is újdonság lesz nekem, úgyhogy izgatottan várom az október 28-át!”.

Szöllősi Györgyi tíz éven át volt a közszolgálati televízió (a Duna Tv, majd a Magyar Televízió) meghatározó arca és szerkesztője. 2015-től 2018-ig – az akkoriban Simicska Lajos érdekeltségében lévő, kormánykritikus – Hír Tv műsorvezetőjeként dolgozott. A Hír Tv-től nem sokkal a tavalyi országgyűlési választásokat követően, 2018 áprilisában, a tévé visszafideszesítését megelőző nagy létszámleépítés idején távozott.

Szöllősi az ATV-hez Balogh Judit helyére érkezik, aki öt év után közös megegyezéssel távozik a csatornától.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
G. M. Itthon

A Hír Tv-t felszabadították, a Nemzetet feltámasztják, és ez csak a kezdet

Sok drámai fordulaton van túl a magyar média, de az nem volt jellemző, hogy volt munkatársak vonuljanak be egykori munkahelyük jelenlegi szerkesztőségébe. Augusztus első napján visszafoglalták Hír Tv-t, és a hónap végére a Nemzet újraindítását tervezik. És ezek még csak nem is képezik részét az Orbán által szeptemberre ígért nagy változásoknak.