szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A színésznő azt mondja, a forgatásokon nincs benne félelem vagy korlát, de a mindennapi kérdésekben hajlamos szorongani. És nagyon szeretne végre vígjátékokban játszani.

Marozsán Erika az öngyilkosok himnuszának tartott egyetlen magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzőjéről szóló filmmel lett a legismertebb magyar színésznő Amerikától Dél-Koreáig. A mai napig kap a filmmel kapcsolatban leveleket, üzeneteket, de iszonyatosan szeretne például vígjátékokban játszani.

Kezdem elveszíteni a szemérmességemet, és mostanában rendezőknek írogatok, hogy ha legközelebb vígjátékot forgatnak, gondoljanak rám. De nem lehetnek illúzióim, mert minden színész véletlenszerűen kerül egy-egy helyzetbe

– mondta a HVG hetilapnak a színésznő, aki a munkában domináns, a hétköznapokban introvertált alkatnak vallja magát.

„Igazi oroszlán vagyok a munkában. Amikor forgatok, szabadnak érzem magam, mint egy vadállat, akit kiengedtek a ketrecből. Olyankor nincs bennem félelem, korlát, megtanultam bátor lenni. A mindennapi kérdésekben többet szorongok. Nagyon ki tud csúszni alólam a talaj, érzelmileg is elbizonytalanodom abban, hogy hol állok a világban, jó anya vagyok-e."

A színésznő jelenleg a hobbinak indult textilművészi karrierjét építi, nemrég az egyik budapesti galériában volt kiállítása, és egy divatmárka kollekciójában is szerepelnek a textilrajzai.

„A varrógép a meghosszabbított karom. Mostanában megszállott módon dolgozom a textíliákkal. Van valamilyen ősi kapcsolatom a fonalakkal, a cérnákkal. A balettintézeti időkben hétvégeken közösen varrtunk a lányokkal ruhákat, sőt kabátokat. Újra felfedeztem a varrást, és elkezdtem kísérletezni, képeket, grafikákat varrok. Most éppen szövőgépet készülök beszerezni, hogy portrékat, festményeket szőjek.”

A teljes interjút elolvashatja a HVG hetilapban és a hvg360-on!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!