szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Változatos irodalmi programok, koncertek mellett több mint negyven kiadó mutatja be újdonságait az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron csütörtöktől vasárnapig a Várkert Bazárban. A Margón a HVG Könyvek csapatával is találkozhat.

Október 10. és 13. között idén is megrendezik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt a Várkert Bazárban. Itt mutatja be legújabb könyvét többek között Nádas Péter, Szécsi Noémi, Bödőcs Tibor, Karafiáth Orsolya és Krasznahorkai László is.

A rendezvényen szerepelnek megjelenéstől függetlenül is érdekes események, így a programot koncertek, felolvasószínházi előadások vagy az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra is gazdagítja.

A Margón a HVG Könyvek csapata is kint lesz, és két könyvünket is bemutatjuk.

Szombat este 18:30-kor Tanács Eszter Nők gyermek nélkül című kötetéről beszélget a szerzővel Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője. Napjainkban is kimondott-kimondatlan elvárás a nőkkel szemben, hogy anyává váljanak. A közgondolkodás szerint, akinek nincs gyereke, az önző, karrierista, netán gondja van a nőiességével. Valójában azonban ahány gyermektelen nő, annyiféle történet - ilyen történeteket gyűjtött össze Tanács Eszter.

Mi lehetne nagyobb bánat annál, hogy elveszted a gyermekedet, ha nem az, hogy meg sem születik? És mi lehetne nagyobb bátorság annál, hogy gyermeket vállalj, ha nem az, hogy mersz nem vállalni? (Péterfy-Novák Éva)

Vasárnap 14 órakor Nógrádi Csilla Álomnaplóját mutatják be, ismét Szörnyi Krisztinával. Az Álomnaplóban a pszichológus szerző különféle álomelemző módszereket ismertet, amelyeket esetleírásokkal tesz színesebbé, és tudományos tényekkel is alátámaszt. 

Az eseményen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az "izgalmas" első könyves szerzőkre.

A Margó emellett nemcsak irodalmi fesztivál, ahol beszélgetéseket és könyvbemutatókat lehet hallgatni, hanem olyan helyszín is, ahová kitelepülnek a magyar kiadók és elhozzák a közönségnek friss megjelenéseiket. A legújabb köteteket ebből az alkalomból nagy kedvezménnyel árusítják majd a kiadók standján.

A programok közül kiemelte még, hogy a MargóFakton gimnazistáknak tartanak rendhagyó irodalomórákat beszélgetésekkel, felolvasásokkal, a tanárokat pedig workshoppal várják.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nem hiszem el, 20 éves vagyok!" – kisebb sokkot kapott a Rengeteg színésze, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét

"Nem hiszem el, 20 éves vagyok!" – kisebb sokkot kapott a Rengeteg színésze, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot