szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik pozíciójából Öreg János, az első tanévét szeptemberben – két óvodai és két általános iskolai csoporttal – kezdő Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) igazgatója. A széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember feladata volt a 3,8 milliárd forint állami támogatásból épült pallagi komplexum tartalommal való megtöltése, különös tekintettel a tanítási-nevelési program akkreditálására.

Öreg János személyes okokból, közös megegyzéssel távozott pozíciójából – jelenetette be Papp László, Debrecen polgármestere november 28-án az önkormányzat közgyűlésén – írja civishir.hu.

Az iskola első nyílt napját november 27-én tartották az érdeklődő szülőknek és diákoknak, ezen Öreg János már nem vett részt. Mint a közgyűlésen elhangzott, az igazgató november 26-án távozott.

Az iskolát több mint két év előkészület után (amit Öreg János vezényelt le) idén szeptemberben nyitották meg. Az évnyitóról szóló riportunk itt olvasható, két évvel ezelőtt pedig Öreg interjúban mesélte el lapunknak, milyennek képzeli az iskolát. A volt igazgató most nem kívánta kommentálni a távozásáról szóló híreket.

Öreg János helyét az alsó tagozat principálisa veszi át ideiglenesen, majd nemzetközi pályázatot írnak ki az igazgatói tisztség betöltésére.

Az ISD-ben angol nyelven folyik az oktatás, az éves tandíjat 2,4-4,7 millió forint között határozták meg, de a közgyűlés úgy döntött, minden évben ösztöndíjpályázatot hirdet tehetséges debreceni gyerekek számára, akiknek a családja máskülönben nem engedhetné meg magának az önköltséges iskoláztatást. Idén még nincs ösztöndíjas hely az iskolában. A debreceni polgármester, Papp László gyereke viszont ide jár.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!