szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kárpátia zenekar Magyarnak születtem című filmjének vetítésére is jut négymillió forint.

A Nemzeti Kulturális Alap április-májusi miniszteri keretéből 12 millió forintot ad a Real Pictures Kft.-nek az „Ismerős Arcok nevű zenekarról készülő dokumentumfilm megvalósítására”, szúrta ki a 444.hu az NKA honlapjára felkerült tájékoztatóból.

A cég honlapja szerint dolgozott már a Nemzeti Tehetség Programnak, és többek közt a Csík zenekarról is készített filmet.

A miniszteri döntések értelmében a Geo-Ökofilm Kft. a „Veletek, értetek” című dokumentumfilm-sorozat 16-30. részeire (35 millió forint), a Magyar Nemzeti Múzeum a „Pacta Conventától a Monarchia végéig” kiállítására (30 millió forint), a Kolozsvári Magyar Napok megszervezésére (20 millió forint), és a Magyar Írók Egyesülete Lyukasóra című folyóiratára (15 millió forint) is jut pénz.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter további 10 millió forinttal támogatja Kossuth Lajos és Széchenyi István bronz domborművének felállítását is a szlovákiai Királyhelmecen, és

4 millió forintot ad a Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért nevű szervezetnek, hogy megszervezze a a Kárpátia zenekar dokumentum- és koncertfilmjének vetítését.

Ezeken kívül többek közt 5 millió forintos alkotói támogatást kap Kállai Ernő az „Erdélyi emlékek - szépen szól a tárogató hangja a Hargitán” című mű elkészítésére, 1,5 millió forint jut az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítványnak kötetmegjelentetésre, és 6 millió forinttal segítik szirmabesenyői önkormányzat szoborállítását.

A teljes lista itt tekinthető meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Megszűnhet a Nemzeti Kulturális Alap

Kiszivárgott információk szerint a kormányzat egy kulturális salátatörvényt nyomna át a parlamenten. Állítólag akár már a jövő héten eldőlhet az NKA sorsa.