szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ikonikus sláger új verziója az UNICEF Reimagine (Gondold újra) kampányát támogatja, amely a COVID-19 utáni világot szeretné a gyermekek számára élhetőbbé tenni.

A július 17-én megjelenő dal és a hozzá kapcsolódó események minden bevétele közvetlenül támogatja majd kampányt, amely arra irányul, hogy a COVID-19 járvány ne sodorja a gyermekeket hosszan tartó válságba, és hogy a pandémia utáni világ minden gyermek számára igazságosabbá váljon.

“A One Love című dalt apám az összefogásról, a békéről és az egyetemes szeretetről írta, több mint negyven éve, amikor forrongott körülöttünk a világ. Az üzenete ma is érvényes, még ha most meg is akadályozza a járvány, hogy találkozzunk egymással, a globális válságot le tudjuk győzni, ha összefogunk és egy szívvel érzünk” – mondta Cedella Marley.

Bob Marley és a Wailers 1977-es One Love című dala emberek milliói számára vált a szeretet és összefogás himnuszává világszerte. A dal újragondolt változata 2020 valódi globális dala lehet. Közreműködnek benne a Marley-család tagjai, neves zenészek a világ minden tájáról, válságövezetekből származó művészek és veszélyeztetett közösségekben élő gyerekek.

A koronavírus-járvány világszerte összekuszálta a gyermekek életét, és tovább élezte az országokon belüli és az országok közötti különbségeket. Az UNICEF becslése szerint naponta további 6000 gyermek halhat meg a vírus közvetlen következményeként a következő hat hónap során – közülük a legtöbben (több mint 90%-uk) alacsony jövedelmű és a közepes jövedelmű országokban élnek, ahol a pandémia tovább gyengíti az amúgy is gyenge egészségügyi rendszereket és akadályozza a szolgáltatásokat. A gyermekek a COVID-19 járvány egyéb hatásaira is fokozottan érzékenyek, mint az iskolák bezárása, az élelmiszerhiány, az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, a gyógyszerellátás akadozása.

Az UNICEF válasza a globális kihívásra a Reimagine (Gondold újra) kampány – egy sürgős felhívás a kormányok, a nagyközönség, az adományozók és a magánszektor felé, hogy támogassák az UNICEF törekvését a koronavírus gyötörte világ megsegítésére és újragondolására.

A One Love projektet a TikTok közösségi média oldal is támogatja egy eseménnyel és kihívással, amelyet a dal megjelenésére időzítenek. További részletek később derülnek majd ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

Egy osztrák találmánnyal már nappal is látni lehet a Föld körül keringő űrszemetet

Egy osztrák találmánnyal már nappal is látni lehet a Föld körül keringő űrszemetet

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja