szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A okos punkos-popos Bankrupt disztópikus nyári slágerében vadállatok foglalják el az eldzsungelesedő fővárost, ahol az éghajlatváltozás mellett a banánköztársaság vezetése gondoskodik a fojtogató légkörről.

"Már egy ideje saját bőrünkön érezzük az egyre forróbb nyarakat. Tavasszal a karanténból nézhettük végig, ahogy az állatok világszerte elfoglalják a kiüresedett városokat, pár hete pedig a budapesti vadállat-apokalipszis előfutáraként egy emu csepeli ámokfutásáról szóltak a hírek" - mondja Sarkadi Balázs, a Bankrupt frontembere.

"Nekünk már csak mellé kellett tenni az oroszlánt a Hősök terére, az anakondát a Gellért-hegyre, az aligátort az Orczy-kertbe és a flamingókat a Kopaszi-gátra.

A mash-up technikával készült videóból az is kiderül, hogy ha átlaghőmérsékletben még nem is, de street artban már utolértük Bejrútot, Bangkokot és Bombay-t. (Tudjuk, hogy már Mumbai, de az nem alliterál.). Szerintünk ez a szám tökéletes hallgatnivaló lesz a légkondi nélküli BKV járatokon maszkban rothadva, miközben az ablakon betűz a 9-es UV."

A Morriconés gitártémára épülő refrén köré a számot producerként jegyző Tövisházi Ambrus hangszerelési ötletei teremtették meg a dzsungel-hangzást. És ahogy mindig, ehhez a számhoz is készült angol változat is: a magyarnál még pesszimistább, globális összeomlást előrevetítő Tropical Breakdown.

Íme, tehát a klip:

A dal hamarosan érkezik Spotifyra és a többi online platformra is.

A Bankrupt legközelebb szeptember 19-én lép fel Budapesten a Három Hollóban, a Szabadtéri 4akkordos Performansz társaságában. ("Feltéve, hogy lesznek még akkor koncertek, és emberek lakják Budapestet." - teszi hozzá Sarkadi.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek egy tatabányai mobilos kukkoló ellen, aki próbafülkénél filmezte áldozatát

Vádat emeltek egy tatabányai mobilos kukkoló ellen, aki próbafülkénél filmezte áldozatát

Közel félmillió euróért vásárol neoavantgárd festményeket a jegybank

Közel félmillió euróért vásárol neoavantgárd festményeket a jegybank

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?