szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cseszneki HUG fesztiválon az éteri hangú handpan lesz a főszereplő.

A HUG fesztivált a MAG Instruments (egyedülálló magyarországi handpan készítő műhely – itt mutattuk be korábban őket) csapata és a ToSoDa Projekt együttes rendezi meg második alkalommal.

A hangszerkészítő és zenész csapat régi álma volt egy olyan fesztivál megszervezése, ahol a handpan (egy UFO formájú, acéllemezből készült ütős, meditatív hangszer) köré a szervezők sokszínű zenei irányultsága is utat tör és a zenekar nemzetközi fesztivál- és színpadi tapasztalatai is megvalósulnak.

A cseszneki Bükkös majorban rendezett fesztivál idén a koronavírus járvány miatt került a nyár végére, augusztus 14–16-ra.

A fesztivál line-up-ja olyan nevekkel tűzdelt, mint a stílusteremtő Zagar, a Besh o droM világzenei formáció, a Meszecsinka jelenség és a reggae aktivista Gregory G Ras.

Handpan előadók közül a fúziós kortárs Nadishana, az olasz handpanjátékos Benny Betane, az osztrák handpan művészek Marcel Hutter és Christian Amín Várkonyi zenéje határozza meg a fesztivál olykor meghitt, olykor lendületes hangulatát. Természetesen fellép a Tosoda Projekt is, a világ egyetlen spirituális drum’n bass-t játszó handpan bandája is.

A Kisbükk major olyan helyszín, ahol közel húsz hektár területen, erdővel, legelővel, tóval és az azt tápláló forrással, valamint békésen kérődző házi állatokkal körülvéve lehet feltöltődni a handpan szerelmeseinek.

A fesztivál céljai között szerepel, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökologikus megoldásokat a helyszínek és a közösségi terek kialakításánál. A fesztivál szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét és evőeszközt magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszer használatos csomagolt dolgokat.

A hangszert a fesztivált szervező MAG Instruments jóvoltából ki is lehet majd próbálni a hangszerbemutató MAG sátorban Bognár Péter és Hársfalvi Richárd handpan készítő mesterek segítségével és útmutatásával. Napközben handpan, didgeridoo, chi kung, jóga és akro joga workshopok színesítik a programot. Az elmélyülést, a spirituális fejlődést a soundhealing sátor lélek muzsikája és hangutazásai segítik.

Bővebben a rendezvényről itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Videón az LG szárnyas telefonjának titkai

Videón az LG szárnyas telefonjának titkai

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja

Bajban lesz Orbán, ha összeér a sokféle elégedetlenség, de ezt ő is tudja