szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig két évvel a What Happened To The Little Blind Crow után Makó Dávid új albummal jelentkezik, amelyet először a hvg.hu-n lehet meghallgatni.

A The Devil’s Trade új albuma, a The Call Of The Iron Peak egy elvonulás során, az Alpokban született. „Miközben írtam a dalokat, éreztem, hogy valami nagyon fontos dolog történik, de ez egy annyira tudattalan folyamat számomra, hogy csak a végén eszmélek rá, mi történt, hogy mennyit mélyült a zenei világom ezzel a lemezzel. Egyben ahogy talán hallatszik is, van egy nagy adag megnyugvás a dalokban, elfogadás talán, de semmiképp nem béke” – mondta az album készítésének körülményeiről Makó Dávid.

A tizenegy darabból álló albumon szó esik családi veszteségekről, de az alkotó ember szorongásainak megéneklésén túl Makó reflektál a jelenkor történéséire is. Sokáig úgy tűnt, nem lesz magyar nyelvű dal, de végül a Három Árva rátalált az alkotóra. „Egyetlen sora miatt kellett feldolgoznom ezt a kalotaszegi népdalt, amelynek mindkét klasszikus verziója, Sebestyén Mártáé, és Agócs Gergelyé is kísérteni kezdett - olyan hatással volt rám, hogy nem volt szabad elengednem.”

Ahogyan az előző kiadvány esetében, a dalokat ezúttal is Szabó 'Nagyúr' Mártonnal rögzítették, borító pedig ismét Borbás Róbert (Grindesign) keze munkáját dicséri.

A címadó és egyben záró dal egyfajta visszalépés a folkzenei gyökerekhez, ugyanakkor a The Devil’s Trade zenei evolúciójának is fontos mérföldköve: először jelennek meg benne dobok, kanál, és kanna.

A teljes albumot ide kattintva lehet meghallgatni:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét