szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még idén tavasszal sem merik megrendezni a Könyvfesztivált, inkább elhalasztják, de ősszel egy Nobel-díjas írót is vendégül látnának. Remélik viszont, hogy nyáron már lehet Könyvhét a Vörösmarty téren.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöksége múlt heti ülésén mérlegelte a magyarországi és európai járványhelyzet várható kilátásait, és döntöttek a két nagy, 2020-ban elmaradt hazai könyves fesztivál sorsáról – írja a Prae.hu.

Döntésük alapján a 2021. április 23-26-ig tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált elhalasztják, és ősszel, október-november folyamán tartják meg; időpontot csak később jelölnek meg. A fesztiválon a díszvendég Lengyelország lesz, a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics pedig ígéretet tett, díszvendégként részt vesz a rendezvényen.

Az MKKE másik döntése értelmében megkezdték az előkészületeket a 2021. június 10-13-ig tartó 92. Ünnepi Könyvhét megrendezésére a Vörösmarty téren, abban a reményben, hogy a nyár elején már nem lesz akadálya egy szabadtéri rendezvény megtartásának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Romániában soron kívül oltanak be 60 ezer pedagógust

Romániában soron kívül oltanak be 60 ezer pedagógust

Otthon is használható koronavírusteszteket engedélyeztek Németországban

Otthon is használható koronavírusteszteket engedélyeztek Németországban

390 lóerős szabadidő-autó a VW új sportmárkájától

390 lóerős szabadidő-autó a VW új sportmárkájától