szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután kiderült, hogy jelenlegi formájában megszűnik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a Miskolci Nemzeti Színház felajánlotta, náluk előadhatnák a beválogatott 14 előadást.

A jubileumi XX. POSZT a járványhelyzet miatt elmaradt. A fesztivál jövője jelenleg kérdéses. Ami tény, a válogatók által arra érdemesnek gondolt 14 előadásnak ez idő szerint nincs lehetősége a közönség és a zsűri előtt megmutatkozni. A mindannyiunkat sújtó nehéz helyzet ellenére szeretnénk meghívni a versenyprogram 14 előadását a Miskolci Nemzeti Színházba.

Ez áll a miskolci színház nyílt levelében, amelyet az után fogalmaztak meg, hogy a Vidnyánszky Attila által alapított és elnökölt Magyar Teátrumi Társaság titkára kijelentette, a fesztivál „elfáradt”, és jelenlegi formájában biztosan megszűnik.

A Miskolci Nemzeti Színház művészeti tanácsa által aláírt levél azt javasolja, a „pót-POSZT” lehetne a színházuk 200 éves fennállásának alkalmából szervezett rendezvénysorozatnak. „Az infrastruktúra adott, a színház játszóhelyei alkalmasak valamennyi előadás befogadására és – amellett, hogy ez lehetőséget nyújtana a folytatásról való közös gondolkodásra – talán jót tenne szakmánk egészének is, ha végre az interneten kívül is találkozhatnánk. Lehet, hogy élőben minden könnyebb, barátságosabb és konstruktívabb lehetne.”

Azt is hozzáteszik: szerintük még van remény „egy békésebb jövőre”. A levél azzal zárul: „Ha tud ez közös ügy lenni, kérünk benneteket teremtsük meg együtt e találkozás szellemi, anyagi és technikai feltételeit.”

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Alaszka már ingyen oltást kínál a turistáknak

Alaszka már ingyen oltást kínál a turistáknak

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére