szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakrális és profán zenék, bizánci liturgikus és világzenei megnyilvánulások, humoros művek.

A világon a legtöbb Bubnó-zenét a Szent Efrém Férfikar énekli. Tekintve, hogy az együttes 37,5 százaléka Bubnó, ez nem nagy csoda. S ehhez jön még Tamás apja, következésképpen Márk és Lőrinc nagyapja, aki a László nevet viselte, görögkatolikus pap volt és szintén komponált kórusműveket a csereháti Homrogd község földműves énekeseinek, ahol a papi szolgálatát végezte.

Minthogy a négy Bubnó művei még sohasem hangzottak el egy koncerten, így Dr. Bubnó László születésének 100. évfordulóján rögzítették, s pár nappal később, az idei Virágvasárnap ünnepén on-line közzétették a SzentEfrém által bemutatott "bubnóságokat".

Szakrális és profán zenék, bizánci liturgikus és világzenei megnyilvánulások, humoros művek, amelyek a három generáció négy szerzőjének életében mind fontos szerepet játszanak, ezeket kínálja Bubnóék zenei étlapja.

A koncertet a Rózsák terei görögkatolikus templomban és az ISON névre hallgató új központjában rögzítette az együttes.

Magyarország legnépszerűbb vokális énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt.

A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte, tizenhárom lemeze jelent meg az évek alatt. A csapat repertoárjában a tradíció mellett a modern, kortárs darabok mára egyaránt fontosnak számítanak.

A Pandémia elnevezésű legutóbbi „vírusvideójuk” hatalmas népszerűségnek örvendett a mainstream zenei vonalat kedvelők körében is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Ellopta a kertben álló teherautót, áttört a kerítésen, aztán nekicsapta egy ház falának – fotó

Ellopta a kertben álló teherautót, áttört a kerítésen, aztán nekicsapta egy ház falának – fotó

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát