szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel zárul szombaton a Vígszínház ingyenes szülinapi sorozata.

A most 125 éves Vígszínház előadásának sikere három évtizede töretlen, és már több generáció felnőtt A padláson. Sok egykori gyermeknéző ma már a saját kislányával, kisfiával érkezik, hogy együtt élhessék át a csodát. A darabot vígszínházi ősbemutatója óta már majdnem az összes vidéki színház a műsorára tűzte.

A padlás, amely Sztevanovity Dusán ötletéből született, Presser Gábor zenéjével, Marton Lászlórendezésében, minden idők legsikeresebb magyar musicalje. Az előadást az ősbemutató óta csaknem 30-szor mutatták be az ország különböző színházai, és ma már a New Yorkban is dolgoznak a darab amerikai adaptációján.

A padlás 30 éve alatt a 13 szerepet közel 100 színész, több generáció játszotta. A főszereplő Kaszás Attila mellett Tábori Nóra, Tanai Bella, Rácz Géza, Selmeczi Roland, Sipos András, Vallai Péter és Vizy György sajnos már az égi társulat tagjai.

A padlás 1988-as felvétele május 8-án, etse 7-től a Vígszínház honlapján lesz elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!