Tetszett a cikk?

Az, hogy az MDF válhatott ennek a választási kampánynak a vesztesévé, nem volt törvényszerű, annak ellenére, hogy az SZDSZ-szel való együttműködés egyetlen pillanatig sem látszott sikeresnek.

Az elmúlt hetekben legalább két, jól azonosítható szakasz volt megfigyelhető az MDF kampányával kapcsolatban. Az első szakasz is a negatív hírek ideje volt: az SZDSZ-szel kötött megállapodás, a Bokros Lajos jelölése által kialakult belső konfliktus azonban ekkor még érdekessé tették a pártot. Sőt, ha nem hatna túlzottan ironikusnak, megkockáztatható lenne, hogy bizonyos szempontból veszélyessé is egyes, alakulóban lévő szavazói tömbök szempontjából. A második szakaszban a továbbra is menetrendszerűen érkező negatív hírek azonban az amúgy is negatív arculat legrosszabb elemeit erősítették fel - olvasható a blogon. Az MDF-fel kapcsolatos teljes elemzést elolvashatja a 79 nap blogon.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Ennyi volt az MDF?

Nem kell az MDF belső életének pontos ismerőjének lenni ahhoz, de még csak nagy stratégának vagy elemzőnek sem, hogy előre lássuk: az MDF ezt a választást nagyon elrontotta - írja Török Gábor.

MTI Itthon

Az MDF pesti elnöke felmondottnak tekinti a megállapodást az SZDSZ-szel

Az MDF budapesti elnöke felmondottnak tekinti az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást, mert szerinte egy közös jelöltet is érintő, a BKV-botrányhoz kapcsolódó hírek kárt okoznak az MDF-nek. A párt reagált a nyilatkozatra, és közölte, hogy ezáltal Lévai MDF-tagsága megszűnik.

MTI Pártok között

MDF: a Fidesz mondjon le – kampánya csak pótcselekvés

A "mondjon le" kampány pótcselekvés, ideje, hogy programok szülessenek a rendszerszerű korrupció megfékezésére, a paktumrendszer felszámolására – közölte az MDF vasárnap az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Fidesz a BKV-üggyel összefüggésben lemondásra szólította fel az MSZP elnökségét.

Megnyerte az „egyéb” kategóriát a botrányhős viccjelölt a londoni választáson

Megnyerte az „egyéb” kategóriát a botrányhős viccjelölt a londoni választáson

Hamarosan gabonát is arathat a Fidesz-közeli ügyvédcsalád

Hamarosan gabonát is arathat a Fidesz-közeli ügyvédcsalád

Elhunyt 91 beteg, 677 új fertőzöttet regisztráltak

Elhunyt 91 beteg, 677 új fertőzöttet regisztráltak