szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leendő miniszterelnök világossá tette, hogy mostantól a helyzet megváltozik: a kormányfő az irányítási jogot – egy alkotmánymódosítás segítségével – a miniszterelnök-helyettesre, azaz Navracsics Tiborra bízza – írja Török Gábor politológus.

A bejelentés óta egyre többen találgatják, vajon mi lehet a változtatás célja. Sok verzió kering már: egyesek szerint Orbán Viktor így akarja elkerülni a napi gondokkal való foglalkozást, különös tekintettel az ebből fakadó esetleges népszerűtlenségre. Mások szerint egyszerűen csak több ideje jut ebben a rendszerben a kormányzás stratégiai kérdéseire. Megint mások azt állítják, hogy ez vezet az előbb-utóbb esetleg riválissá váló Navracsics amortizációjához, akit majd Orbán – a kormányzás gondjaiért felelőssé téve – egy adott ponton könnyen lecserélhet egy másik helyettesre – olvasható a politológus blogján. Mi lesz a feladata Török Gábor szerint Navracsics Tibornak? A politológus blogján megtudja, kattintson.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Hiteltelen lett-e a Fidesz?

A politikai elemzőket érdeklő kérdés elég világos: mekkora károkat okozhat a Fidesznek, ha tényleg elmarad 2010-ben az, amire maga a pártelnök is – konkrét dátumot megjelölve - ígéretet tett korábban - tette fel a kérdést Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Fideszesek az 1994-es kétharmadról

Nem kétséges, a következő időszak egyik vezető témája a kétharmad kérdése lesz. Mit lehet vele kezdeni, kell-e nagyvonalú gesztusokat gyakorolni, illetve szabad-e az ellenzék támogatása nélkül hozzányúlni az alkotmányhoz és a minősített többséget igénylő törvényekhez? - elmélkedik Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Mit hozott a második forduló?

A Fidesznek 263, az MSZP-nek 59, a Jobbiknak 47, az LMP-nek 16 mandátuma van, míg 1 mandátum jutott Molnár Oszkár egyéni képviselő jelöltnek. Ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben lehetett olvasni - írja Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Alakul-e a kormány?

Orbán Viktor csak néhány részletet árult el az új kormányzati struktúráról és a vezetők személyéről, a sajtó már hetek óta „tudja”, hogy mi fog történni - írja Török Gábor politológus.

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak