szerző:
hvg.hu

Az elmúlt évtizedekben a milliomosok között az egyik legtrendibb dolog a szigetvásárlás volt. Sokan csak azért vásároltak magánszigetet, hogy elbújjanak a világ elől, mások számára azonban ez is csak egy befektetés - írja a Világutazó blog szerzője.

Az Egyesült Királysághoz tartozó Brit Virgin-szigetek több mint 50 kisebb-nagyobb szigetből áll a Karib-térségben. Ezen a paradicsomi helyen vásárolt magának egy kisebb szigetet (Necker Island) Sir Richard Branson 1979-ben. Branson nem csak ennek a szigetnek a tulajdonosa, övé Nagy-Britannia is kicsiben, a híres dubaji The World szigetcsoportból. A 30 hektáros szigetet korallzátonyok veszik körül. Az Ördög szikla tetejére épült balinéz villából, a Nagy Házból gyönyörű kilátás nyílik a Karib-térségre - olvasható a blogon. Milyen luxus várja a vendégeket? A blogon megtudja, kattintson.
hvg.hu Napi merítés

Az Alpok riviérája

A Wörthi-tó Ausztria legdélibb részén, Karintia tartományban található, közel az olasz és szlovén határhoz. Karintia tökéletes kikapcsolódási hely - olvasható a Világutazó blogon.

hvg.hu Napi merítés

Bizarr turistalátványosság: sikátor rágógumiból

Ha valaki az utazások alkalmával a kötelező műemlékeken, múzeumukon kívül valami extrémebb dolgot is szeretne látni, akkor látogasson el a Világutazó blogra, ahol a szerző bemutat néhány nem szokásos turistalátványosságot.

hvg.hu Napi merítés

A legfélelmetesebb hidak

A hídépítés egyidős az emberiséggel, kezdetben a természet adta képződményeket használták. A Világutazó blog bemutatja a világ legfélelmetesebb hídjait.

hvg.hu Napi merítés

Önerőből készült miniállam

Melyik a világ legkisebb állama? Természetesen mindenki azt válaszolná, a Vatikán. Ez hivatalosan így is van, de létezik egy nem hivatalos miniállam is, a Sealand Hercegség - olvasható a Világutazó blogon.