szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gazdaságpolitikai szempontból a Fidesz kormányzásának első egy hónapja vegyes képet mutat. Felelős pozícióban bizonyos mondatoknak egészen más súlyuk van, mint ellenzékben - olvasható a Political Capital blogon.

A kormány legkomolyabb baklövését ezen a területen követte el. Kósa Lajos és Szijjártó Péter emlékezetes nyilatkozatainak következményei egyszerre két dolgot is kíméletlenül egyértelművé tettek a kormány számára. Egyfelől azt, hogy felelős pozícióban bizonyos mondatoknak – például az államcsőd és Magyarország egy mondatba foglalásának – egészen más súlyuk van, mint ellenzékben. Másfelől a gyors és éles piaci reakció bizonyította, hogy a kétharmad sem jelent korlátlan mozgásteret: hazánk rá van szorulva a külföldi hitelezőkre, a nemzetközi szervezetekre, így legalábbis gazdasági kérdésekben a kabinet keze meg van kötve – írja a bejegyzés szerzője. A teljes elemzésért látogasson el a blogra.
hvg.hu Napi merítés

Csehországban is látványosan alakult át a pártrendszer

A régió legtöbb országának pártszerkezetében látványos átalakulás zajlik. Magyarországon két rendszerváltó párt eltűnése mellett két új formáció jutott be a parlamentbe, a szlovákoknál is jelentős átrendeződés várható június 12-én, ami a hétvégi cseh választásokon már meg is történt - olvasható a Political Capital bllogon.

hvg.hu Napi merítés

Mennyivel kevesebb önkormányzati képviselő lesz?

Elfogadták az önkormányzati választási rendszer átalakítását, de pontosan mekkora létszámcsökkentéssel jár a Fidesz reformértékűnek nem nevezhető, mégis jelentős változásokat hozó módosítása? - tette fel a kérdést a Politial Capital blog írója.

hvg.hu Napi merítés

Fidesz: zsenialitás és kontárkodás

Szélsőséges ellentétek jellemezték az alig másfél hete hivatalba lépett Orbán-kormány politikájának értékelését: a Financial Times kontárnak nevezte az Orbán-kormányt, néhány nappal később Oszkó Péter pedig zseniálisnak titulálta Orbán akciótervet bejelentő beszédét - olvasható a Political Capital blogon.

MTI Gazdaság

Országjelentés: magas a gazdasági kockázat

Magyarországon továbbra is alacsony a politikai kockázat, míg a gazdasági kockázati index a 2000-es évek átlagában először csúszott át a magas kockázati tartományba, miután a válság rendkívül alacsony szintre húzta a konjunktúramutatót − állapította meg a Political Capital és a Figyelő szakértői által készített, Országjelentés elnevezésű kutatás.

Radar360: A Szenátus elé kerül Trump ügye, tömeges fajkihalás jön

Radar360: A Szenátus elé kerül Trump ügye, tömeges fajkihalás jön

Az ingatlanbiznisz a nemzeti hagyománynál is fontosabb a Fidesznek

Az ingatlanbiznisz a nemzeti hagyománynál is fontosabb a Fidesznek

Uniós támogatásból erdősít Tiborcz István

Uniós támogatásból erdősít Tiborcz István