szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európában már számos település büszkélkedhet azzal, hogy teljesen autómentes. Ám nemcsak az öreg kontinensen létezik ilyen hely, hanem az Egyesült Államokban is, annak ellenére, hogy ott az autó elengedhetetlen - olvasható a Greenpolis blogon.

Mackinac Island 1898 óta teljesen autómentes. A szigeten bizonyos szempontból megállt az idő, más szempontból nagyon is jövőbe mutató lépéseket tettek az élhetőbb lakóhelyért. Amíg ugyanis Mackinac Islanden (a kerékpárok mellett) viktoriánus lovaskocsik közlekednek, a lakosság élvezi a teljes wifi lefedettséget, és a megújuló energiából nyert áramellátást (30 százalék). Az amerikaik híresen sok hulladékot termelnek a háztartásaikban - de nem itt - írja a blog szerzője. A teljes bejegyzést a Greenpolis blogon elolvashatja, s láthat néhány képet is a szigetről.
hvg.hu Napi merítés

Zöld focivébét akar Katar rendezni

Igaz, hogy még csak 2010-et írunk, és még most érnek véget a csoportmérkőzések, de az országok közötti licit megindult a 2022-es focivébére: Katar zöld vébét szeretne rendezni - olvasható a Greenpolis blogon.

hvg.hu Napi merítés

Elraktározható a hőség télire

A svájciak kidolgozták azt a modellt, amelynek a segítségével a nyári hőséget el lehet raktározni, és az télen felhasználni - olvasható a Greenpolis blogon.

hvg.hu Napi merítés

Kertészkedés és állattartás a börtönben

Nemrégiben a washingtoni állami börtönben mintaértékű programba kezdtek, ami az alternatív nevelési módszer mellett csak tavaly 200 000 dollárt hozott a fegyintézet konyhájára. De hogyan? A Greenpolis blog szerzője ennek járt utána.

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Nagyon rosszul állnak a magyarok a szűrővizsgálatokkal

Nagyon rosszul állnak a magyarok a szűrővizsgálatokkal