szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a múlt pénteki beiktatási ceremónián elhangzott, jól megírt és hatásosan előadott, első államfői beszéd alapján elég világosan kirajzolódott, hogy mire számíthatunk Schmitt Páltól - és természetesen az is, hogy mire nem - olvasható Török Gábor blogján.

Öt évvel ezelőtt Sólyom László a haza, a tisztesség és a hűség fontosságáról beszélt, miközben világossá tette, hogy álláspontja szerint „a hatalom a népé, és nekünk, akik ezt szolgálni vagyunk hivatottak, úgy kell ezt a kötelességünket teljesítenünk, hogy mindig az emberek szabadságát, a szabadságjogukat tartsuk szem előtt”. Az amúgy az államfői székben is politikusként viselkedő, ráadásul oda az egyik oldal támogatásával kerülő Sólyom László első beszédéből mindenfajta pártpolitikai utalások hiányoztak. Ehhez képest Schmitt Pál ma a kormányzó pártok valóságértelmezésére építette mondandóját, a szövegben folyamatosan megjelentek a Fidesz politikájában hangsúlyos elemek - írja a politológus. A teljes bejegyzést elolvashatja Török Gábor politológus blogján.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Alsóörs ügyében jobb lett volna hallgatni?

Nem először lett politikai téma egy borzalmas bűncselekményből. Aki szereti olvasgatni a régebbi újságokat vagy a parlamenti naplót, már a kilencvenes évek vitáiban is felfedezheti azokat a mondatokat, amelyekben a mindenkori ellenzék egy-egy hasonló eset kapcsán a kormány orra alá dörgöli tehetetlenségét és felkészületlenségét - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: tarolni fog-e a Fidesz az önkormányzati választáson?

Két hónap múlva ismét választunk, hogy aztán – ha minden a tervek szerint halad – három és fél évig használat nélkül porosodjanak a szavazóurnák. Az októberi önkormányzati választásnak már e tény miatt is kiemelt jelentősége lenne, nem beszélve arról, hogy a pártrendszer átalakulása miatt egyszínűsödhet a helyi hatalom – írja Török Gábor politológus.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: példátlan-e a Fidesz jelenlegi előnye?

Mennyire példátlan, hogy három hónappal a választás után még mindig hatalmas a győztes előnye? Hogy volt ez korábban? Meddig tartott a választások után a kormányoldal vezetése? Török Gábor politológus e kérdéseknek jár utána blogján.

hvg.hu Vélemény

Török Gábor: pártérdek-e az elszámoltatás?

Keller László 2002-es működése (feladata volt az első Orbán-kormány ideje alatti elkövetett visszaélések feltárása) jogi és politikai értelemben is teljes kudarccal végződött. Most az akkor megvádolt egyik politikus, Papcsák Ferenc próbálkozik azzal, amibe Keller két ciklussal korábban belebukott. De vajon mire jó az elszámoltatás? - teszi fel a kérdést Török Gábor politológus a blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: tényleg ezt akarták az emberek?

"Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában" - válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának - olvasható Török Gábor blogján.

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok