szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2006 őszén, amikor a rendőrök elhagyták az MTV épületét, a bent tartózkodók úgy érezték, hogy cserben hagyták őket. Török Gábor politológus az események idején az MTV székházában tartózkodott, így blogján visszaemlékezik az akkor történtekre.

"Amikor arra az estére gondolok, a legelső élményem az átváltozásról, az átalakulásról szól. Kétszeresen is: egyrészt annak a pár órának a történéseit illetően, másrészt azzal kapcsolatban, ahogy a politikáról vélekedtem. Alkalmam volt nagyon rövid idő alatt megtapasztalni, hogy milyen könnyen el lehet jutni olyan lelkiállapotba, amiről korábban sejtelmem sem volt, és valóban közvetlen közelről érthettem meg, hogy a gyakran játéknak látszó politikai cirkusz következményekkel is járhat, a kimondott szavak önálló életet élnek és alkalmasak lehetnek akár arra is, hogy elszabaduljon a pokol. Azt hiszem, igazán akkor értettem meg, mit jelent az a szó, hogy politikai felelősség.

Aznap "Az Este" című műsor vendége voltam, a műsorban előttem két politikus, Juhász Ferenc és Navracsics Tibor vitatkoztak. Amikor tíz óra előtt pár perccel megérkeztem a tévészékházhoz, még csak pár ember lézengett a bejárat előtt (utólag kiderült, hogy ők jöttek a petícióval), udvariasan előre engedtek, s már mehettem is fel a stúdióhoz. Amíg a két politikust hallgattam odabent, néhány furcsa tekintettel találkoztam, s aztán már a székben ülve, a felvezető bejátszás alatt Baló György közölte velem, hogy nagy baj van, tüntetők állnak a tévé előtt, ha lehet, a szokásosnál is mértéktartóbban beszéljünk. Meglepett a műsorvezető komolysága, de a pár perccel korábbi személyes tapasztalatom alapján biztosra vettem, hogy túloz, dramatizál. Ennek ellenére volt bennem némi feszültség az interjú alatt, de aztán amikor vége lett, gyorsan indultam volna haza" - emlékezik vissza a politológus. A teljes visszaemlékezést elolvashatja Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: a Fidesz ellen fordulhatnak-e saját mondatai?

Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében köszönetet mondott a bölcs és kitartó magyar választópolgároknak, akik „nem gondolják, hogy egy csapásra minden jóra fordulhat Magyarországon”. Az utóbbi napokban a politikus hozzálátott a választói várakozások hűtéséhez, miközben előzőleg "kisebbfajta csodát" helyezett kilátásba - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: csak Miskolc és Szeged nem lesz a Fideszé?

A Fidesz esélyes lehet arra, hogy szinte egypártrendszert hozzon létre az önkormányzatokban, ami politikai értelemben eddig nem tapasztalt helyzetet teremthet. Budapest egy-két kerületén kívül a nagyvárosokat figyelve talán csak Miskolc és Szeged polgármesteri versenye látszik kétesélyesnek - olvasható Török Gábor blogján.

A vancouveri reptéren intézték a leszámolást a bűnbandák, a rendőrökre is rálőttek

A vancouveri reptéren intézték a leszámolást a bűnbandák, a rendőrökre is rálőttek

Lehetővé tette a csíksomlyói búcsú megtartását a román kormány

Lehetővé tette a csíksomlyói búcsú megtartását a román kormány

És akkor a kormány beárazta Budapestet nulla forintra

És akkor a kormány beárazta Budapestet nulla forintra