szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKV-nál sok évtizedes hagyománya van a vonalak számmal történő jelzésének, szinte fogalommá vált a köztudatban a “6-os villamos” vagy éppen a “7-es busz”. Ebből a rendszerből éppen az egyik legnagyobb kapacitású járművünk, a HÉV maradt ki.

A társaság szeretné most ezeket a metróhoz mérhető fontosságú vonalakat is megkülönböztető jelzéssel ellátni, célszerűen a metróhoz hasonló módon. Ez egyben a gyorsvasúti hálózatban betöltött egyenrangú szerepüket is mutatná. Ehhez viszont szükség van egy önálló hálózati jelre - írja a blog szerzője. Milyenek a tervezett logók? Nézze meg a BKV-figyelő blogon, és szavazzon.
hvg.hu Napi merítés

Darabonként 20 millióért újítanak fel Ikarus buszokat

Székesfehérváron darabonként 20 millió forintért újul meg 3 darab Ikarus 412-es autóbusz. Az első kívül-belül felújított busz műszaki vizsgáztatása és forgalomba állítása 2010. január hónapban megtörtént, a másik kettő fejújítása jelenleg is tart - olvasható a BKV figyelő blogon

hvg.hu Itthon

Időbélyegzős hiba a 2-es metrón?

Állítólag több állomáson is el vannak állítva a jegykezelők, és nem a valós időt pecsételik a jegyre – olvasható a BKV Figyelő blogon, mely szerint tavaly többen is panaszkodtak arra, hogy a metró bejáratánál lévő jegykezelők egy órát késnek. A BKV szerint figyelnek erre, és idén még nem volt ilyen bejelentésük.

hvg.hu Napi merítés

A BKV-s Alstom-ügy összefoglalója

Nem telik el úgy hét, hogy ne lenne a hírek középpontjában a BKV nevével összeforrt Alstom-ügy. A BKV figyelő blog legutóbbi bejegyzésében ezt az esetet foglalta össze.

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl