szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rockonlelkek.hu oldal friss bejegyzésében azt eleveníti fel, hogy 90-es évek végén milyen események történtek a rock világában, amelyek meghatározóak voltak.

Például a Pearl Jam három éves turnébojkottal tiltakozott a Ticketmaster nevű cég jogtalan üzletpolitikája ellen, a Soundgarden feloszlott, az Alice in Chains-ben énekesváltás történt, a grunge haldoklott. Voltak ugyan, akik kitartottak, a brit Bush első két albuma még viszonylag sikeresnek bizonyult (főleg Amerikában), de a sorsuk nekik is meg volt pecsételve.

Vagy éppen a Green Day nyomában újabb és újabb együttesek törtek fel a csúcsra, köztük a Blink-182, a Lit, a Sum 41, a Good Charlotte, és egészen 2003-ig a kaliforniai punk megállíthatatlannak mutatkozott - olvasható a bejegyésben. A teljes bejegyzést elolvashatja a Rockonlelkek.hu oldalon.

Lukács Andrea Kult

Halott, gyengélkedik vagy örökéletű a Rock and Roll?

A tavalyi brit lemezeladási listákat látva sokan megkongatták a vészharangot: a rockzene halott - írja az Independent online kiadása. A gitárszólókra ma már nem nyitott a közönség, a hiphop az R&B és a pop dívik. Megkérdeztük Abaházi Csabát, az egykori Sing Sing frontemberét, hogy a magyarok szeretik-e még a hajrázós stílust.

Sebők János Vélemény

Miként lett a Nemzet Csótányából újrahasznosítható celeb?

Nagy Feró pályafutása modellértékű. Jól példázza, miként lehetett valaki az elmúlt négy évtized társadalmi-kulturális változásai közepette előbb megélhetési zenészből nemzedéki hős, aztán a rendszerváltás környékén pártokhoz dörgölőző kifakult sztár, végül az ezredforduló után a celebvilág ikonja.

hvg.hu Shake

A három legbalhésabb bukás a rocktörténelemben - videók

Az utóbbi hetekben a legtöbb zenei hírportál attól hangos, hogy a legendás Aerosmith zenekar megválik frontemberétől, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok látnak napvilágot. A nem túl elegáns végjáték nem először fordul elő a rocktörténelemben, már több nagy legenda története ért véget kínos körülmények között. Vajon az Aerosmith sorsa is ez lesz?

Hárs Géza Sorkövető

Valaki beszél: rockumentumok magyarul a Rolling Stone-tól

Hogyan is szokták ezt mondani? Régi adósságot törlesztenek a kötet kiadói. És valóban. A “rock and roll writing”, azaz az újságírás és az irodalmi esszé határterületein mozgó, rockzenéről szóló, vagy az által ihletett írás nálunk hiánycikket képez.

hvg.hu Nagyítás

Nagyítás - Mi folyik a Sziget Rock Színpadán?

Folyamatosan cserélődött a csütörtöki Sziget Rock Szinpad közönsége. Egymást váltották a veterán Lord tradicionális rockerei azzal a néhány punkkal, aki ki tudta fizetni a belépőt. A sátor előtt pedig szépen összekeveredett minden. Láthattunk húsz évvel ezelőtt agyonmosott Lord pólót, műhasználttá tett egyhetes farmert és térdig lógó fenekű gatyát. Nagyítás sorozatunk a fesztivál második napjáról.

hvg.hu Shake

Szex, drog és rock&roll a semmi közepén

A Rockhajó olyan film, amit többször is érdemes megnézni, egyszerűen mindig képes kellemes érzéseket kelteni az emberben, erre pedig fokozott igényünk van manapság. Most szerencsére DVD-n próbálhattuk ki az élményt, és örömmel jelentjük, hogy nem csak a moziban varázsolja el az embert Richard Curtis remekműve, az otthon melegében is megcsapott minket a szabadság szele. Sajnos kevés extrával.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a vonatokon is - Hétfőtől menetrendváltozás!

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a vonatokon is - Hétfőtől menetrendváltozás!

Ingyen telefonálás, akár képpel is: új funkciók érkeznek a Google Duo appba

Ingyen telefonálás, akár képpel is: új funkciók érkeznek a Google Duo appba

ATV: Megszólalt az egyik koronavírussal fertőzött újbudai háziorvos

ATV: Megszólalt az egyik koronavírussal fertőzött újbudai háziorvos