szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes dokumentum jelent meg a kormány honlapján, a Széll Kálmán-terv angol nyelvű verziója. Érdekes, mert meglehetősen világosan kiderül belőle, hogy mit gondol a kormány a magyar választókról és az ő érettségükről - olvasható a Véleményvezér blogon.

Az anyag egyik legfontosabb jellegzetessége, hogy egy mellékelt táblázatban gyakorlatilag érdemként említi meg a Bajnai-kormány nyugdíjcsökkentő lépéseit. Amint az a kormány összeállításából kiderül, elődjük intézkedése ezer milliárdot spórolt meg az idei költségvetés számára, elsősorban olyan dolgok visszavágásával, mint amilyen a 13. havi nyugdíj és bérek voltak - írja a bejegyzés szerzője. A teljes bejegyzést elolvashatja a Véleményvezér blogon.

hvg.hu Itthon

Játékgépek titkai: mit ér a Matolcsy-féle vizsgálat?

Javában folyik a Matolcsy György által elrendelt vizsgálat arról, valóban eltüntettek-e az állam elől egyes szerencsejáték-ipari érdekcsoportok százmilliárdokat vagy sem – ahogy ezt korábban Lázár János fideszes frakcióvezető állította. Vannak, akik kétkedve figyelik az eljárás sikerét.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy újra ígért: jön az otthonteremtési program

Még ebben a félévben kidolgoz a kormány egy új otthonteremtési programot – ígérte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Syma Csarnokban, a 18. lakásvásár megnyitóján – az Inforádió.hu beszámolója szerint.

hvg.hu Itthon

Rokkantnyugdíjasok: kiket állíthat munkába a Matolcsy-csomag?

A kormány a hírek szerint százezer rokkantnyugdíjast terelne vissza a munkaerőpiacra, de azoknak a száma, akiknél erre valódi esély nyílhat, sokkal kisebb – vélik szakértők, akik szerint egyébként a rokkantnyugdíjak problémájának ideális megoldása az lehetne, ha minél fiatalabb korban megkezdődne az ilyen ellátásban részesülők oktatása, átképzése.

hvg.hu Napi merítés

A rezsibefagyasztás veszélyes játék

Elszoktunk már a rendszeres áramkimaradásoktól, vagy a tőlünk keletebbre esetenként napokig tartó fűtéskimaradásoktól, és nem lenne jó ezt újra megtapasztalni - olvasható a Véleményvezér blogon.

Meghalt Fehér M. István, Széchenyi-díjas filozófus

Meghalt Fehér M. István, Széchenyi-díjas filozófus

Volt válogatott sportoló Darnyi Tamás új szerelme

Volt válogatott sportoló Darnyi Tamás új szerelme

A kóláspalackkal bűvészkedő Ronaldo példája mutatja meg, hogy nőttek a globális brandek fejére a sztársportolók

A kóláspalackkal bűvészkedő Ronaldo példája mutatja meg, hogy nőttek a globális brandek fejére a sztársportolók