szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az On The Spot újságírói ellátogattak a japán cunami által pusztított területekre, és a blogjuk friss bejegyzésében az élményekről számolnak be.

"Tegnap egész délután dilemmáztunk, hogy mi legyen. Hajnalban érkeztünk a cunami által letarolt területekre. Azonnal világos volt, hogy eddig egyszerűen nem tudtuk, mit jelent a "pusztítás" szó. Minamisanrikuban nyert értelmet. A 17 ezres várost percek alatt tette a földdel egyenlővé a cunami pénteken. Félelmetes látvány, egy órán át csak kóvályogtunk a romokon, mint két szellem" - írják.

Ott állsz, közel a tűzhöz, vagy inkább már csak a parázshoz, miközben 70 kilométerre fortyog egy sérült atomerőmű, ahol az elmúlt napokban majdhogynem naponta robbant be egy reaktor vagy környéke. Nem pánikolsz, kezedben a Geiger-féle sugárzásmérő, nyomkodod félóránként, minden tiszta, nulla.nulla, nincs radioaktivitás a levegőben Sendai fölött. Jön a hír: Tokióban viszont van!" - olvasható a beszámolóban. A teljes beszámolót elolvashatja az On the spot blogján.

hvg.hu Világ

Videó: akik szeretnék, ha Izrael lerohanná az országukat

Miközben két iráni ellenzéki vezetőt, Mir Hoszein Muszavit és Mehdi Karrubit állítólag azért zártak börtönbe, mert újra tüntetni hívták az irániakat a tunéziai és egyiptomi felkeléseket látván, az On The Spot című dokumentumsorozat szerda esti, Iránról szóló adásában meglepő ellenzéki vélemény hangzik el.

hvg.hu Világ

Exkluzív videó: nőhizlalás Afrikában

"Mauritániában csak a nagyon kövér nők számítanak szépnek. A lányokat fiatal korukban hizlalókúrákra küldik, ahol húsz liter tevetejjel, szárított hússal és rizslevessel hizlalják őket száz kiló fölé" - számol be az afrikai országban tett utazásáról a Spektrum TV két riportere, Cseke Eszter és S. Takács András. Exkluzív videó.

hvg.hu Világ

Magyarok titkos interjúja, ami bejárta a világot – videó

Burmában 20 év után először tartanak választásokat november 7-én, részben erről is szól a Spektrum tévécsatorna On The Spot című műsorának következő epizódja. A csatorna két riportere, Cseke Eszter és S. Takács András magukat turistáknak kiadva jutott be és forgatott a világ egyik legkeményebb katonai diktatúrájában, ahol az egyik legfontosabb ellenzéki vezetővel, U Win Tinnel készített titkos interjút.

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában