szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számos kérdést felvet az Amazon új szolgáltatása, noha sem technikailag, sem üzleti értelemben nem újdonság - írja a Szerzői jog a XXI. században blog szerzője.

Egy friss New York Times cikkéből tudhatjuk meg, hogy az Amazon beindította a Cloud Drive nevű szolgáltatását: a cég 5 GB-os online tárhelyet biztosít regisztrált felhasználóinak, hogy oda mp3 vagy aac formátumú zenefájlokat töltsenek fel számítógépükről. (A tárhely mérete 20 GB-ra ugrik, amint a felhasználó az Amazonon vásárol zenét.) A Cloud Drive párjaként működő Cloud Player pedig arra teremt lehetőséget, hogy e tartalmakat a későbbiekben bárhonnan, bármely eszköz segítségével meg tudja hallgatni a felhasználó. Az Amazon zenei igazgatója, Craig Pape szerint a szolgáltatáshoz nem kellenek engedélyek, mivel nem több egyszerű "külső tárolásnál". Mely kérdések és problémák vetődnek fel ezzel kapcsolatban? A blog friss bejegyzéséből megtudhatja.
hvg.hu Napi merítés

Már a tévéműsorok linkelése sem legális?

A tegnapi TorrentFreak egyik vezető híre volt az, hogy az MPAA (Motion Picture Association of America) levélben szólította fel a TVGorge.com oldalt, hogy távolítsák el az ellenőrizetlen forrású linkeket - olvasható a Szerzői jogok blogon.

hvg.hu Napi merítés

Indul a "három csapás" az íreknél

Ellentétben Franciaországgal vagy Angliával, Írországban jelenleg úgy tűnik, nem törvényi szinten kerül rendezésre a fájlcserélőkkel szemben bevethető "három csapás" - helyesebben "három dobás" - módszere olvasható a Szerzői jog blogon.

hvg.hu Napi merítés

Az írek kiadják az illegális tartalom letöltőinek IP-címét

Korábban Írországban nem jogalkotói szinten, hanem az Eircom ISP (internetszolgáltató) és a legnagyobb zenei kiadókat képviselő szervezet (IRMA) között született megállapodás a fogyasztók által P2P (fájlmegosztó kliensek) alkalmazások segítségével elkövetett szerzői jogsértések megakadályozására - olvasható a Szerzői jog blogon.

hvg.hu Napi merítés

Veszélyben az internet semlegessége?

Napjainkban olyan tendencia körvonalazódik, amelyben az internetszolgáltatók (ISP) és egyéb magánszervezetek önszabályozási eszközei „nettó mínusz hatást”, gyakorlatilag cenzúrát teremtenek az egyébként semlegesnek szánt internetes környezetben - olvasható a Szerzői jog blogon.

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos