szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szabad Magyarországért néven 54 szervezet által indított mozgalom felhívása az EU-csatlakozás elutasítására szólít fel. A polgári körök internetes oldalán megjelent szöveg szerint "fel kell világosítani az állampolgárokat, hogy akkor szolgálják társadalmunk túlnyomó részének érdekeit, ha az április 12-i népszavazáson nemmel, hazánk EU-csatlakozása ellen szavaznak".

"Országunk végveszélyben van. Ezért a népszavazási kérdést úgy is megfogalmazhatjuk: TAGOK LEGYÜNK, VAGY SZABADOK? A válaszunk: EU-CSATLAKOZÁS: NEM!" - áll a felhívásban, amelyet többek között az Inconnu Mûvészeti Csoport, a Lelkiismeret Csoport, a Polgárok Érdekszövetsége, a Szent Korona Társaság és a Trianon Társaság jegyez. A közlemény szerint a mozgalom országosan naponta "pártatlan szakértõi elõadás-sorozatokat" szervez, s "felvilágosító munkája költségeinek fedezésére igényt tart az ilyen célra elkülönített költségvetési keret megfelelõ részére".
Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő szerint Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, a polgári körök összehívójának számot kell adnia arról, miként viszonyul a nyilatkozathoz. Eörsi ezt azon a sajtótájékoztatón jelentette ki, amelyen beszámolt arról, hogy pártja tárgyalásokat kezdeményezett Kovács László külügyminiszterrel, az MSZP elnökével annak érdekében, hogy egyetértés alakuljon ki a két párt között a kedvezménytörvény módosításáról. A Fidesz nem fogja támogatni a törvény módosítását, ezért az MSZP-nek az SZDSZ egyetértését kell megszereznie - mondta Eörsi, aki szerint az SZDSZ csak olyan javaslatot tud támogatni, amely az európai normáknak teljes egészében megfelel, s ha a javaslat ennek a feltételnek nem felel meg, nemmel szavaznak majd. A legfontosabb szempont az, hogy a szomszédos országokban élő magyar kisebbség számára kedvező politikai helyzet jöjjön létre, amelyben a konfliktusok helyett az együttműködésre helyezik a hangsúlyt - szögezte le a képviselő.

Ráférne a segítség az újlakás-piacra, támogatást ígér több belengetett program is

Ráférne a segítség az újlakás-piacra, támogatást ígér több belengetett program is

Van cég, amely még mindig több mint 36 ezer forintért végez PCR-tesztet

Van cég, amely még mindig több mint 36 ezer forintért végez PCR-tesztet

Fontos győzelmet arattak az Airbnb megregulázását szorgalmazók az Európai Bíróságon

Fontos győzelmet arattak az Airbnb megregulázását szorgalmazók az Európai Bíróságon