szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénteken reggel többfelé havazott az országban, leginkább a keleti országrészben és azon belül is a Nyírségben. A Volán és a MÁV járatai kisebb késésekkel közlekedtek kora reggel. Az előrejelzések szerint éjszakára mindenütt megszűnhet a havazás és szombaton már csak futó hózáporok várhatóak.

Pénteken reggel többfelé havazott az országban, leginkább a keleti országrészben és azon belül is a Nyírségben. Az Útinform illetékese szerint Békés, Bács-Kiskun és Borsod megyében okozza a legtöbb gondot a hóátfúvás. Délnyugaton elállt a havazás, északnyugaton elszórtan esik. Az előrejelzések szerint éjszakára mindenütt megszűnhet a havazás és szombaton már csak futó hózáporok várhatóak.
A határátkelőhelyeken továbbra is csak hólánccal felszerelt autókkal lehet belépni az ország területére. A MÁV illetékesének tájékoztatása szerint hajnalban általában 5-10 perces késésekkel indultak el a vonatok a Dunántúlon, valamint az ország északi és északkeleti részén. Országszerte több iskolában pénteken is hószünetet tartanak.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat centiméter vastagságú hó esett, több út ismét járhatatlanná vált, a szél kavarja a havat, a látótávolság 100 méter alatt van. Főként Abaúj térségében és a Hernád völgyében vannak hóátfúvások és a kialakult torlaszok miatt ismét járhatatlan utak. Hejce községet a hó elzárta a külvilágtól. Csongrád megyében rövid időre le kellett zárni az 5-ös főutat Röszke előtt, mert árokba csúszott egy teherautó, a másik oldalon pedig egy ugyancsak kicsúszott autóbusz akadályozta a forgalmat. Budapesten a főútvonalak jól járhatóak, a mellékútvonalak viszont havasak, síkosak. A BKV fődiszpécsere szerint a hajnali járatok menetrend szerint elindultak, a hegyi járatoknál sincs fennakadás. (MTI)

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet