szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Huszonhét ember sérült meg abban a tűzben, amely kedd este, egyelőre ismeretlen okból ütött ki a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem Irinyi úti kollégiumában. A kollégiumban lakó diákok estére visszatérhettek lakhelyükre, tizenöt hallgatót azonban füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani.

A kollégiumban a szemétledobó égett az egész épület magasságában, a földszinttől a tizedik emeletig. A tűzoltóság hamar eloltotta a tüzet. A házi riasztási rendszernek köszönhetően több száz diák időben elhagyta az épületet, néhány fiatalt pedig füstálarccal hoztak ki a tűzoltók. A tűz eloltása után nagy teljesítményű ventillátorokkal szellőztették át az épületet.
A riasztást követően az orvosok huszonhét sérültet láttak el, füstmérgezéssel tizenöt személyt szállítottak kórházba. Néhányan menekülés közben szenvedtek könnyebb sérülést. A helyszínre BKV buszt is kértek, a járműben folyamatosan tizenöt-húsz diák melegedett, ők a hirtelen tűz miatt lenge öltözékben menekültek a kollégiumból. A tűz lehetséges okát vizsgálják. (MTI)
Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Újra munkába áll a YouTube moderátorserege

Újra munkába áll a YouTube moderátorserege

Milan Kunderáé idén a Franz Kafka-díj

Milan Kunderáé idén a Franz Kafka-díj