szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Amerikai Filmakadémia 75. díjkiosztó ünnepségén - amely az iraki háború miatt a megszokottnál jóval visszafogottabb külsőségek közt zajlott - a 13 kategóriában jelölt Chicago hat Oscart kapott. A legjobb női főszereplő Nicole Kidman, a legjobb férfi főszereplő Adrien Brody lett.

Los Angelesben az iraki háború miatt a szokásosnál visszafogottabb külsőségek között kezdődött meg vasárnap este az Amerikai Filmakadémia 75. díjkiosztó ünnepsége. Elmaradt a hollywoodi hírességek ünneplése a járdájára hosszan kikanyarodó vörös szőnyegen. A rajongókat távol tartották, így aki messzelátót hozott, az vehette csak alaposan szemügyre a művészeket. A sajtó zömét az utcán átívelő hídra száműzték és csak néhány kivételezett fotóriporter villogtathatta vakuját a
A Rob Marshall rendezte Chicago című musical kapta meg idén a legjobb film Oscar-díját. A legjobb filmrendezőnek járó arany szobrocskát Roman Polanski érdemelte ki A zongorista című alkotásért. Az Amerikai Filmakadémia 75. díjkiosztó ünnepségén a 13 kategóriában jelölt Chicago végül is hat Oscart kapott: az év legjobb filmje mellett a legjobb női mellékszereplő, a legjobb látványterv és díszlet, a legjobb jelmez, a legjobb vágás, valamint legjobb filmhang.
Nicole Kidman ausztrál filmszínésznő kapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat Az órák című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb férfi főszereplőnek az amerikai Adrien Brody bizonyult, aki a Roman Polanski rendezte, A zongorista című filmben nyújtott alakításáért részesült a kitüntetésben. A 29 éves Adrien Brody új rekordot állított fel az Oscarok történetében, ugyanis a legjobb férfi főszereplő kategóriában még soha senki nem kapta meg ilyen fiatalon az arany szobrocskát. A legjobb külföldi - nem amerikai - filmnek járó Oscart 23 év óta először ismét német film kapta meg, nevezetesen a Münchenben élő Caroline Link rendezte Nirgendwo in Afrika (Sehol Afrikában) című alkotás. Link az iraki háború elleni tiltakozásának jeleként nem vett részt a vasárnap esti díjkiosztó gálán. (MTI)
Operatív törzs: Hamarosan elfogy a Szputnyik V vakcina

Operatív törzs: Hamarosan elfogy a Szputnyik V vakcina

Elképesztő vendégszereplőkkel érkezik az új Jóbarátok-epizód

Elképesztő vendégszereplőkkel érkezik az új Jóbarátok-epizód

Felkérte Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltjének a Párbeszéd

Felkérte Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltjének a Párbeszéd