szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zoran Gyingyics miniszterelnök meggyilkolása utáni bizonytalan helyzetre hivatkozva biztonsági okokból lemondta belgrádi koncertjét a Rolling Stones. A brit együttes a SARS-járvány miatt korábban már visszamondta hongkongi, sanghaji és pekingi fellépését is.

A Komuna nevű belgrádi koncertszervező iroda kedden közölte: a zenekart képviselő ügyvédi iroda, a Bray and Krais még március 24-én értesítette arról, hogy biztonsági okokból kénytelen felbontani az együttes belgrádi fellépéséről szóló szerződést. Azzal érveltek, hogy Zoran Gyingyics szerb miniszterelnök meggyilkolása után "nyilvánvaló a békétlenség" az országban, a koncerten közvetve vagy közvetlenül veszélynek lennének kitéve az együttes tagjai, a kísérő zenészek és a rajongók.
A Komuna szerint a szerb kormány és a Komercijalna Banka nevű pénzintézet teljes támogatásával és jótállásával megkísérelte rábírni az együttes menedzsereit, hogy változtassák meg döntésüket, de hasztalanok voltak a próbálkozások. A Rolling Stonesnak augusztus 2-án kellett volna fellépnie a belgrádi lóversenypályán, már abban is megállapodtak a koncertszervezők, hogy 1500 dinárba - kb. hatezer forintba - került volna egy jegy. Az együttest illette volna a teljes bevétel kilencven százaléka, de a zenekari tagok garantáltan legalább 1,5 millió dollár kaptak volna a fellépésért. . Belgrádban december végén jelentették be, hogy idén nyáron a szerbia-montenegrói városban koncertezik a legendás brit együttes, s a jegyeket is elkezdték árusítani.
A brit együttes március végén lemondta hongkongi koncertjét és elhalasztotta sanghaji, illetve pekingi fellépését is a Távol-Keleten terjedő atípusos tüdőgyulladás miatt. (MTI)
Érden jelentős előnyt hozott össze az ellenzéki összefogás

Érden jelentős előnyt hozott össze az ellenzéki összefogás

Az oroszok nem hagynák, hogy Tom Cruise legyen az első ember, aki filmet forgat az űrben

Az oroszok nem hagynák, hogy Tom Cruise legyen az első ember, aki filmet forgat az űrben

Mi az összefüggés a vasalás és a pandémia között?

Mi az összefüggés a vasalás és a pandémia között?