szerző:
hvg.hu

Magabiztosan nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó csoportmeccsén Kanada ellen, így az A csoport élén végzett négy győzelemmel és egy döntetennel. Az elődöntős ellenfél kiléte még nem ismert.


Madaras Norberten (jobbra) nem lehet átjutni
© MTI - Illyés Tibor
Simának ígérkezett a Kanada elleni mérkőzés, és minden nagyképűség nélkül elmondható, hogy az is volt. Rögtön hozzá is kell tenni azonban, hogy a könnyebb meccseknek ezzel vége az olimpián. Egy elrontott magyar helyzettel és Kevin Graham találatával kezdődött az első periódus, de a különbség gyorsan kijött. Madaras Norbertnek köszönhetően előbb kiegyenlítettünk, majd Molnár Tamás remek centerjátékkal duplázott, így a negyed végére átvettük a vezetést. (3-1)

A második játékrészben újra háromszor mattoltuk Robin Randallt, a juharlevelesek kapusát, ugyanakkor Gergely Istvánnak egyszer sem kellett maga mögé nyúlnia a negyed során. (6-1) Most sem játszottunk nagyon jól, a támadásokat gyakran túlcifráztuk, a védekezés pedig néha-néha kihagyott, és gyermeteg hibákat ejtettünk. Most még megtehettük - ha egyáltalán lehet ilyet mondani.

Ennek megfelelően a harmadik periódus szorosan is alakult, a pontatlanság és a kisebb figyelmetlenség meghozta az eredményt: mindössze egy gólt tudtunk szerezni, némi vigasz, hogy Kanada válogatottja is csak egyel többet. (7-3) Kemény Dénes nem tűnt túl elégedettnek a medence szélén, és szemmel láthatóan ennek hangot is adott. A zárónegyed elején Hosnyánszky Norbert gyorsan bizonyítani is akarta, hogy rajta aztán semmi sem múlik, és értékesítette a megítélt büntetőt. Kásás Tamás is felébredt, és úgy lőtt a kapu bal oldalába, mintha a kanadai hálóőr ott sem lett volna. (9-3)

Kiss Gergely harmadik kapufája után végre bevette Randall kapuját, igaz, a kapufa most neki segített. (10-3) Biros Péter impozáns találata után, nyolcgólos előny birtokában nyugodtabbak lehettünk, mint az olimpián eddig bármikor, a fiúk azonban nem eresztettek ki. Ezzel bizonyították, hogy tudnak ők nagyobb arányú vezetésnél is hajtani, és nem eresztenek ki feltétlenül, mint azt korábban többen is hibaként rótták fel maguknak.

Kásás nagyon szépen játszotta magát tisztára a kapu előtt, és egy Madarassal játszott kényszerítő után már csak a hálóőrt kellett lecseleznie. Ezt megtette, így kialakult a 12-3-as végeredmény, a magyar csapat pedig magabiztos játékkal és kilenc ponttal végzett az A csoport élén. A következő, elődöntős ellenfél kiléte még nem biztos, de hamarosan, a csoportmeccsek végeztével fény derül arra is. Eddig mindenki elégedett lehet. Kemény Dénest kivéve.

"Sem a játékkal, sem az eredménnyel nem vagyok igazán elégedett, elkerülhető gólokat kaptunk, mérges vagyok a kihagyott emberelőnyök miatt - kezdte a magyar szövetségi kapitány meccs utáni értékelését. - Ezzel együtt hálátlan volt a feladat, mert a csoport leggyengébbje ellen kellett nyernünk, ráadásul délelőtt. Van még pár dolog a tarsolyunkban, a következő három napban azokat fogjuk gyakorolni. Egy biztos, bárki jön a négy között, nagyon nehéz dolgunk lesz."

Kiss Gergely a mesternél kicsit optimistábban nyilatkozott: "Az eleje kicsit döcögős volt, mert saját közönségünk előtt kellett hozni a kötelező győzelmet. Aztán belerázódtunk, feljavult a védekezésünk, és onnantól már nem volt gond. Minden meccsen borsódzik a hátunk a szurkolók buzdításától és a rengeteg kirakott zászlótól, szeretnénk a magyar tábort pénteken is kiszolgálni."


2008-AS NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PEKING

VÍZILABDA, FÉRFIAK, A CSOPORT
MAGYARORSZÁG - KANADA 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0)
Peking, Olimpiai Sportközpont, 1000 néző, V.: Mihajlo Csirics (szerb), Brian Littlejohn (brit)
Gólszerzők: Madaras 2, Molnár T. 2, Biros 2, Kásás 2, Varga Dé., Varga Dá., Hosnyánszky, Kiss G. ill. Graham 2, Feltham
Ötméteresek: 1/1, ill. 0Őrizetbe vették az orosz performanszművészt, aki kirobbantotta a párizsi főpolgármester-jelölt szexbotrányát

Őrizetbe vették az orosz performanszművészt, aki kirobbantotta a párizsi főpolgármester-jelölt szexbotrányát

Kivágatna egy erdőt a Tesla, a német bíróság most leállíttatta

Kivágatna egy erdőt a Tesla, a német bíróság most leállíttatta

Kimenekítik az amerikaiakat a koronavírus miatt vesztegzár alatt álló hajóról

Kimenekítik az amerikaiakat a koronavírus miatt vesztegzár alatt álló hajóról

Egyelőre hatástalan Orbán demográfiai csodafegyvere

Egyelőre hatástalan Orbán demográfiai csodafegyvere

Vilmos herceg és Katalin hercegné is kiszáll egy időre a királyi feladatokból

Vilmos herceg és Katalin hercegné is kiszáll egy időre a királyi feladatokból

2x2 néha 5: teszten a 4 ajtós V8-as biturbó BMW M850i Gran Coupe

2x2 néha 5: teszten a 4 ajtós V8-as biturbó BMW M850i Gran Coupe