szerző:
MTI

Együttesen több mint fél tonna testsúlytól szabadultak meg fél év alatt a Közösen-könnyebben elnevezésű életmódváltó munkahelyi csapatverseny résztvevői - derült ki a csütörtöki eredményhirdetésen.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) és az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EMEGY) másodszor hirdette meg versenyét azzal a céllal, hogy javítsa a munkavállalók egészségét.
 
Idén 87 munkahely - köztük bankok, iskolák, médiumok, nagyvállalatok - közel 100 csapata és több mint 700 munkavállalója vetélkedett, majdnem mindegy megyéből és a fővárosból érkeztek résztvevők - mondta el Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.
 
A csapatverseny célja az volt, hogy a félév során a lehető legnagyobb fittségi változást érjék el. A résztvevők a fél év alatt 588 kilogrammtól, azaz több mint fél tonna testsúlytól, átlagosan pedig több mint egy kilogrammtól szabadultak meg. A legnagyobb testsúlycsökkenést elérő versenyző 17,6 kilogrammot fogyott.
 
A derékbőségből összesen 2446 centimétert veszítettek az életmódváltók, az egyik versenyző nem kevesebb mint 21 centiméterrel lett karcsúbb. Az összes csípőméret 2200 centiméterrel, azaz 22 méterrel csökkent. A legerősebb csípőméret-csökkenés 23 centiméter volt.
 
Az ezúttal másodszor megrendezett életmódváltó munkahelyi versenyt a Fejér megyei Szent György Kórház Csákvári Gyógyintézet Fizioterápia osztályának csoportja nyerte meg. A félév során ők lettek a legfittebbek - jelentette be Monspart Sarolta, a programvezető.
 
Czinkóczkiné Galambos Gyöngyi gyógytornász, a csapat vezetője elmondta: nyolcan neveztek a versenyre, hetente rendszeresen jártak az ő általa tartott gyógytornára. Megbeszélték továbbá, hogy mindennap gyalogolnak vagy kerékpároznak, illetve nem használták munkahelyükön a liftet. A mozgást jelenleg sem hagyták abba.
 
A szervezők szerint a személyes sikereken túl a munkahelyeknek is nyereséges volt, hogy dolgozóik részt vettek a versenyen, hiszen erősödtek a munkatársi kapcsolatok, a dolgozók kellemes légkört teremtettek maguk körül és talán még kevesebbet is hiányoztak.
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Plázs

Melyik fogyókúra a legegészségesebb?

A legtöbben azt hiszik, hogy a fogyókúra csak azért kell, hogy újra beleférjünk a ruhánkba, csinosabbak legyünk a strandon, de Yunsheng Ma amerikai kutató és munkacsoportja arra volt kíváncsi, hogy a különböző, népszerű fogyókúrák közül melyik a legalkalmasabb a szívbetegségek megelőzésére.

hvg.hu Plázs

Patikusok segítenének a fogyókúrázóknak

A gyógyszerészek kezdik felismerni, hogy egyre nagyobb szerepet vállalhatnak az egészséges testsúly elérésének népszerűsítésében. Az európai gyógyszerészek - magyarországi kollégáikkal megegyezően - 96 százaléka úgy gondolja, hogy helyzetükből adódóan, tanácsadással és támogatással sikeresen segíthetik a súlyproblémákkal küzdőket.

Bödőcs Tibor: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva

Bödőcs Tibor: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva

Kígyók kényszerítették home office-ra Libéria elnökét

Kígyók kényszerítették home office-ra Libéria elnökét

Gigantikus művészeti installációba burkolták a Bécsi Városházát

Gigantikus művészeti installációba burkolták a Bécsi Városházát

Kizuhant az erkély üvegtáblája egy pécsi tízemeletesből

Kizuhant az erkély üvegtáblája egy pécsi tízemeletesből

Íme egy török, akiben a majdnem diktátor Erdogan is emberére akadt

Íme egy török, akiben a majdnem diktátor Erdogan is emberére akadt

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Meghalt egy rab a szegedi börtönben